Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Zavod Vozim: Mladi si želijo boljšega zgleda staršev in iskrenega pogovora

Zavod Vozim: Mladi si želijo boljšega zgleda staršev in iskrenega pogovora

12. 10. 2023 | Mosa | novica

Heroji furajo v pižamah, iniciativa Zavoda VOZIM, Zavarovalnice Generali, Toyote Slovenija in agencije Luna TBWA je s posvetom v Novi Gorici, ki je potekal 5. oktobra 2023, postala že 22. občina, ki je celostno pristopila k reševanju problema vožnje pod vplivom alkohola in rabe psihoaktivnih snovi (PAS)/drog v lokalnem okolju in širše. Celostni preventivni model Heroji furajo v pižamah poleg posveta in fokusne skupine z mladimi, tvorijo tudi delavnice, ki so namenjene mladim, staršem in strokovni javnosti.

»Mladi si želijo biti slišani in v družbi iščejo potrditve. Prav zato smo se pridružili iniciativi Heroji furajo v pižamah, saj spodbuja mlade k kritičnemu razmišljanju o rabi alkohola ter drugih PAS in s tem povezane prometne varnosti. In jim da priložnost, da se lahko pogovarjajo in opozorijo na težave in izzive, s katerimi se soočajo na področju rabe in dostopnosti alkohola ter lastnega udejstvovanja v prometu. Rezultati njihovih razmišljanj in pogovorov pa so dragoceni predlogi izboljšav in rešitev, ki jih mladi predstavijo z namenom aktivacije in implementacije za njihov boljši jutri,« je opisala pomembno aktivacijo mladih Jana Kruh, direktorica Mladinskega centra Nova Gorica.

Z njo se je strinjal tudi župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel, ki je povzel ključna sporočila in povedal: »Mestna občina Nova Gorica tudi sicer podpira in sodeluje v različnih preventivnih in ostalih aktivnostih za mlade s ciljem vzpostaviti mladim prijazno okolje bivanja, ki jih spodbuja in jim omogoča razvijanje znanja, veščin in kompetenc za dosego lastnih ciljev, samostojnosti in odgovornosti. Današnji posvet Heroji furajo v pižamah – pobuda za manj voženj pod vplivom alkohola, pa je še en korak več, da jim damo možnost biti slišani. S pomočjo njihovih neposrednih predlogov, pričakovanj in ukrepov želimo skupaj z njimi in ostalimi sodelujočimi zmanjšati število voženj pod vplivom alkohola in zmanjšati pitje alkohola med mladimi.« 

Dodatne informacije o iniciativi Heroji furajo v pižamah so na voljo na spletnem mestu www.heroji.si ter www.vozim.si.

Vir novice: Zavod Vozim.

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se