Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  NIJZ: Izšla nova publikacija o porabi tobaka, alkohola in prepovedanih drog med prebivalci Slovenije

NIJZ: Izšla nova publikacija o porabi tobaka, alkohola in prepovedanih drog med prebivalci Slovenije

23. 12. 2015 | Mosa | novica

Publikacija Uporaba tobaka, alkohola in prepovedanih drog med prebivalci Slovenije ter neenakosti in kombinacije te uporabe je namenjena vsem, ki želijo podrobnejši vpogled v področje rabe tobaka, alkohola in prepovedanih drog (predvsem konoplje) in jih zanimajo skupine z večjim tveganjem za uporabo omenjenih psihoaktivnih snovi. Ključni povzetki monografije so namenjeni tudi vsem, ki v različnih resorjih tako na ravni države kot na ravni lokalne skupnosti (so)ustvarjajo politike in programe na področju zmanjševanja uporabe psihoaktivnih snovi in lahko pripomorejo k zmanjšanju škode zaradi uporabe teh snovi.

Avtorice predstavijo razširjenost uporabe tobaka, alkohola in prepovedanih drog med prebivalci Slovenije in izpostavijo skupine s povečanim tveganjem za uporabo omenjenih psihoaktivnih snovi. Publikacija je razdeljena na tri dele. V prvem delu podrobneje prikažejo razširjenost uporabe tobaka, alkohola in prepovedanih drog med prebivalci Slovenije, starimi 15–64 let, ter še posebej v mlajši starostni skupini (15–24 let pri tobaku in alkoholu ter 15–34 let pri prepovedanih drogah). V drugem delu prikažejo socialno-ekonomske neenakosti med uporabniki tobaka, alkohola in konoplje. V tretjem delu prikažejo razširjenost uporabe kombinacij tobaka, alkohola in konoplje med prebivalci Slovenije, starimi 15–64 let. Izpostavijo še skupine z večjim tveganjem za uporabo psihoaktivnih snovi, kar je ena od temeljnih osnov za razvoj učinkovitih politik in programov, za njihovo implementacijo in vrednotenje njihovih učinkov.

Celotna publikacija je dosegljiva na naslednji povezavi.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se