Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Poslanica ministra za zdravje ob dnevu "ulične maturantske četvorke"

Poslanica ministra za zdravje ob dnevu "ulične maturantske četvorke"

20. 5. 2010 | Mosa | novica

Na maturantsko četverko, na zabavo - takšno pravo, s trezno glavo!

Jutri, 21. maja 2010, bodo maturantje v 27. mestih po vsej Slovenji točno ob 12:00 uri zaplesali "ulično maturantsko četvorko". Gre za lep plesni dogodek, ki mlade združuje in razveseljuje ob njihovem posebnem in neponovljivem dnevu.

Na ministrstvu za zdravje smo se odločili, da se povežemo z organizatorji maturantske četvorke in nevladnimi organizacijami ter tako pripomoremo, da bodo ta dan mladi preživeli kar se da lepo in ga ohranili v lepem spominu.

V vseh 24 mestih, v katerih bo organizirana maturantska četvorka pod okriljem Plesne zveze Slovenija, so organizatorji podpisali zavezo, da ne bodo aktivno sodelovali pri organizaciji ali podpori spremljajočih aktivnosti, na katerih bi maturanti uživali alkohol oziroma prepovedane droge. Zato bo letošnja četvorka v teh mestih potekala pod sloganom "Na maturantsko četvorko brez alkohola".

Tudi nevladne organizacije so maturante že pozvale k treznosti. Na dan ulične maturantske četvorke bodo vzpodbujale dijake in dijakinje k zabavi brez alkohola in poskrbele za svetovanje in pomoč tistim, ki bi kljub temu zašli v težave zaradi alkohola in drugih drog.

Tem pobudam se pridružujem tudi sam in k sodelovanju vabim tudi starše, pedagoške delavce, predstavnike lokalne skupnosti in medijev, saj lahko mladim s pozitivnimi sporočili in zgledi vsi skupaj pokažemo, da se je mogoče zabavati brez alkohola.

Hkrati pozivam trgovce in gostince, da dosledno upoštevajo določbe Zakona o omejevanju porabe alkohola, nad katerim bodo pristojne službe izvajale nadzor. 

Maturanti, maturantke!

Želim vam, da bo dan maturantske četvorke za vas nepozaben dan druženja in plesa, predvsem pa vam želim dobro zabavo - takšno pravo, s trezno glavo!

Dorijan Marušič, minister za zdravje

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se