Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Obvestilo MZ: Plešem 0,0 - Plešite in zabavajte se brez alkohola!

Obvestilo MZ: Plešem 0,0 - Plešite in zabavajte se brez alkohola!

17. 5. 2013 | Mosa | novica

V petek, 17. maja 2013, točno ob 12h bo v Ljubljani, Postojni in Ilirski Bistrici potekala tradicionalna "maturantska parada" pod okriljem Plesne šole Urška. Tudi letos bodo pristojne inštitucije ter nevladne organizacije izvajale različne ukrepe, ki bodo spodbujali mlade k zabavi brez alkohola. Ministrstvo za zdravje pa z akcijo "Plešem 0,0" maturante nagovarja: plešite in zabavajte se brez alkohola!

 

Ministrstvo za zdravje se je povezalo z organizatorji dogodka, državnimi institucijami, strokovnimi in nevladnimi organizacijami, da bi se dogovorili za izvajanje različnih ukrepov, ki bi lahko pripomogli k temu, da dijakinje in dijaki, maturanti,  tega dne ne bi izkoristili za opijanje.

 

Na podlagi spremljanja stanja v zadnjih treh letih smo opazili izboljšanje stanja glede opijanja mladih ob tem dogodku tako med samim plesom, kot tudi pred in po dogodku v okolici in po lokalih, kar je po vsej verjetnosti v precejšnji meri povezano tudi z obsežnejšo preventivno dejavnostjo različnih pristojnih ustanov in organizacij ter civilne družbe.

 

Ministrstvo za zdravje tako letos v okviru aktivnosti ozaveščanja sodeluje z akcijo "Plešem 0,0". Za vse plešoče maturante smo zagotovili zelene silikonske zapestnice s sporočilom "plešem 0,0", ki jih bo Plesna šola Urška razdelila vsem plešočim maturantom. Gre za trajen spomin, s katerim želimo neposredno nagovoriti mlade, da se lahko zabavajo tudi brez alkohola.

 

Plesna šola Urška, ki organizira "maturantsko parado"  v Ljubljani,  Postojni in Ilirski Bistrici, bo po zaključeni četvorki povabila maturante na "After party" na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani. Po besedah organizatorja je namen vodenega  druženja  po paradi dijake s plesom odtegniti od posedanja in popivanja. Dosledno bodo upoštevali določbe Zakona o omejevanju porabe alkohola in zagotovili, da mladoletnim in opitim v okviru omenjene zabave ne bodo prodajali oz. ponujali alkoholnih pijač. Tekom celotnega dne bodo po omenjenih mestih potekali intenzivni nadzori nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola s strani pristojnih inšpekcijskih služb in policije, zato z ministrstva za zdravje pozivamo vse trgovce in gostince, da se dosledno držijo zakonodaje in alkoholnih pijač ne prodajajo opitim in mladoletnim. Različne preventivne aktivnosti za zmanjševanje tveganega in škodljivega pitja alkoholnih pijač pa bodo izvajale tudi druge strokovne službe in nevladne organizacije.

 

Želimo si, da bi maturantom in maturantkam ta dan ostal v čim lepšem spominu, zato  k sodelovanju vabimo vse tiste, ki mladim lahko s pozitivnimi zgledi in sporočili pokažejo, da se je mogoče zabavati brez alkohola.

 

Starši, pedagoški delavci, predstavniki lokalnih skupnosti, civilne družbe in medijev, stopite z nami v akcijo Plešem 0,0!

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se