Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  SZO: Digitalno tržno komuniciranje alkohola: izzivi in možnosti ukrepanja za boljše zdravje

SZO: Digitalno tržno komuniciranje alkohola: izzivi in možnosti ukrepanja za boljše zdravje

4. 2. 2022 | Mosa | novica

Strokovnjaki Svetovne zdravstvene organizacije, Evropske regije so izdali poročilo z naslovom Digitalno tržno komuniciranje alkohola: izzivi in možnosti ukrepanja za boljše zdravje. Poročilo je nastalo na osnovi preteklih poročil, posvetovanj z državami članicami in civilno družbo. Namen poročila je ponovno poudariti pomen takojšnjega ukrepanja pri omejevanju digitalnega tržnega komuniciranja alkohola z namenom varovanja dobrobiti in zdravja prebivalcev, predvsem mladostnikov. (Digitalno) tržno komuniciranje alkohola namreč spodbuja mladostnike, da posežejo po alkoholnih pijačah v zgodnejših letih in v večjih količinah.

V poročilu avtorji opisujejo hitro spreminjajoče se digitalno okolje in navajajo načine/vrste digitalnega tržnega komuniciranja alkohola, s pomočjo katerih alkoholna industrija in industrija zabave vdirata v posameznikovo spletno okolje s sporočili, ki spodbujajo pitje alkohola. Avtorji poročila poudarjajo, da je trenutna zakonodaja pomanjkljiva ter navajajo možnosti ukrepanja. Opisani so tudi primeri dobrih praks iz različnih držav, pri čemer avtorji znova poudarijo pomen skupnega ukrepanja.

Omejevanje oglaševanja in tržnega komuniciranja alkohola sodi med ukrepe alkoholne politike, ki jih Svetovna zdravstvena organizacija navaja v 10  področjih ukrepanja in jih uvršča med tako imenovane “Best Buys” oziroma ukrepe, ki so stroškovno najbolj učinkoviti pri zmanjševanju pitja alkohola in s tem povezane škode.

Poročilo je v angleškem jeziku v celoti dostopno tukaj.

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se