Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Akcija 0,0: Koncert Slovenija piha 0,0

Akcija 0,0: Koncert Slovenija piha 0,0

7. 12. 2017 | Mosa | novica

V torek, 28. novembra je Festivalno dvorano v Ljubljani napolnila pisana druščina voznikov iz cele Slovenije. V okviru akcije Slovenija piha 0,0 so na odru za njih skupaj z zasedbo Tabu nastopili člani Policijskega orkestra pod taktirko dirigenta Nejca Bečana.

Drugi tradicionalni koncert, ki ga je Policijski orkester priredil za zgledne voznike,  je predstavljal sklepno dejanje vseslovenske akcije Slovenija piha 0,0. V tednu pred martinovim, od 6. do 12. novembra, ko so po državi potekala številna praznovanja, so bile aktivnosti usmerjene v bližino gostinskih lokalov, zabaviščnih prostorov in v kraje, kjer se zadržuje večje število ljudi. Policisti so v tem času nadzirali psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah in odgovorne voznike, ki so »napihali« 0,0, nagrajevali s kuponi za brezplačno udeležbo na koncertu. Svoje aktivnosti so izvajale tudi inšpektorske službe, aktivni pa so bili tudi predstavniki nevladnih organizacij, kot so Zavod Vozim, Varna pot in Drogart.

Nagrajeni vozniki so imeli možnost, da si priklikajo brezplačni vstopnici za koncert, razpoložljive vstopnice pa so pošle v samo nekaj urah po odprtju prijav. 

Koncert je bilo možnos spremljati tudi na Facebook strani Slovenija piha 0,0, kjer lahko spremljate novice povzane z akcijo. 

 Ogledate si lahko kratek video, ki povzema dogajanje na koncertu

Organizatorji opozarjajo, da na slovenskih cestah približno vsaka deseta prometna nesreča nastane kot posledica vožnje pod vplivom alkohola. Alkohol pa botruje celo vsaki tretji smrtni prometni nesreči!  V letu 2016 so alkoholizirani udeleženci povzročili 41 smrtnih prometnih nesreč in 1.009 prometnih nesreč s telesnimi poškodbami. 

Največ prometnih nesreč pod vplivom alkohola se sicer zgodi ob koncih tedna, ob petkih in sobotah, ter v poznih nočnih in zgodnjih jutranjih urah, in sicer jih je največ na cestah v naseljih in v njihovi bližini, na regionalnih in lokalnih cestnih povezavah. Najpogostejši povzročitelji prometnih nesreč pod vplivom alkohola so stari med 24 in 34 let.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se