Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  »Heroji furajo v pižamah« v Primorsko - notranjski in Gorenjski regiji

»Heroji furajo v pižamah« v Primorsko - notranjski in Gorenjski regiji

10. 10. 2018 | Mosa | novica

Zavod VOZIM in Zavarovalnica Generali s svojo iniciativo »Heroji furajo v pižamah« ne počivata niti v jeseni. Aktivnosti druge faze projekta so v polnem teku, tokrat se izvajajo posveti in delavnice na področju Primorsko - notranjske in Gorenjske regije.


Mladi in odločevalci o ukrepih

Posvetov v Postojni in Škofji Loki se je udeležilo večje število mladih dijakov. V obliki strukturiranega dialoga z  odločevalci so iskali rešitve za izboljšanje prometne varnosti in zmanjšanja pitja alkohola med njihovimi vrstniki. Predstavniki lokalnih skupnosti pa so s svojo prisotnostjo in angažiranostjo potrdili, da bodo rešitve do katerih pridejo mladi, dejansko zaživele v praksi.

 


 


Ker je še vedno tretjina prometnih nesreč povzročena s strani alkoholiziranih povzročiteljev so tekom posvetov mladi spoznali tudi škodljive posledice pitja alkohola ter uživanja drugih psihoaktivnih snovi. Odzivi mladih so bili zelo spodbudni, poslali so jasno sporočilo, da jim ni vseeno za prometno varnost in da pričakujejo, da bodo njihovi glasovi slišani.

 

 
 

Herojske vožnje

Nadaljujejo se tudi brezplačne vožnje za mlade obiskovalce koncertov, kjer imajo priložnost, da spoznajo naše heroje v pižamah – poškodovance v prometnih nesrečah. Skupno sporočilo mladih na koncertu v Postojni se je glasilo: »Vsak, ki ponoči vstane in se trezen odpravi po prijatelja, je heroj. Heroji pa so tudi tisti, ki ravnajo odgovorno in nikoli ne vozijo pod vplivom alkohola ali drugih snovi.«

 

 
 

Nagrade za Heroje

Iniciativo »Heroji furajo v pižamah« pa sicer vse širše prepoznava tudi komunikacijska stroka. Poleg najvišje nagrade Evropske komisije za delo na področju varnosti v cestnem prometu »Excellence in Road Safety Award«, je iniciativa , skupaj z agencijo LUNA TBWA uvrščena tudi med 25 finalistov najboljših projektov festivala Balcannes.

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se