Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Alkohol in tvegana spolna vedenja

Alkohol in tvegana spolna vedenja

2. 2. 2012 | Mosa | novica

Poročilo, ki sta ga skupaj pripravila The Royal College of Physicians (RCP) in British Association for Sexual Health and HIV (BASHH), obravnava razmerje med alkoholom in spolnostjo v Združenem kraljestvu, kjer 82% ljudi, starih med 16 in 30 let pred spolno aktivnostjo uživa alkohol in kjer so mladi med 16 in 24 letom med največjimi porabniki alkohola ter imajo najvišji odstotek spolno prenosljivih bolezni. Poročilo ponudi razumevanje povezav med alkoholom in spolnostjo, pojasni zdravstvenih posledice takšnega vedenja ter ponudi predloge, kako se spoprijeti s temi vprašanji.

Alkohol in spolna aktivnost sta očitno povezana in zaradi tega lahko prihaja do negativnih posledic; poročilo navaja, da 20% belih deklic, starih 14-15 let poroča, da "gredo v spolni aktivnosti dlje kot nameravajo" kadar so pijane. Poročilo identificira različna področja, kjer sta spolnost in alkohol povezana; zgodnje uživanje alkohola je povezano z zgodnjo spolno aktivnostjo, alkohol vpliva na uporabo kondomov pri mladih, povezana sta tudi alkohol in najstniška nosečnost. Pojasnjeno je razmerje med alkoholom in številom spolnih partnerjev in spolno prenosljivimi infekcijami; pojasnjena je tudi povezava med alkoholom in spolnimi napadi.

Poročilo trdi, da je za spopadanje s temi izzivi potrebna večplastna strategija in poziva tako k ciljno usmerjenim projektom kot tudi k širšim in daljnosežnejšim pobudam.

Celotno poročilo v angleščini je dostopno na naslednji povezavi:
Alcohol and sex: a cocktail for poor sexual health

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se