Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  MZ: Preventivna akcija

MZ: Preventivna akcija

8. 11. 2013 | Mosa | novica

Objavljamo SPOROČILO ZA JAVNOST Ministrstva za zdravje:   

Preventivna akcija "0,0 šofer – trezna odločitev" – martinovanje

Tudi v času  "martinovega vikenda" želimo z medresorsko akcijo "0.0 šofer – trezna odločitev" zmanjšati škodljivo in tvegano rabo alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi v cestnem prometu ter število prometnih nezgod povezanih s tem.

V petek, 8. novembra 2013, se prične tretji letošnji del preventivne akcije "0,0 šofer- Trezna odločitev", ki jo ministrstvo za zdravje koordinira v okviru Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2013 - 2022. Gre za tridnevno (od 8. - 10. novembra) usklajeno akcijo ministrstva za zdravje, Javne agencije RS za varnost prometa, policije, inšpekcijskih služb, strokovnih institucij in nevladnih organizacij.

Glede na to, da prihaja čas martinovanja, ki je še posebej povezan z uživanjem alkoholnih pijač, organizatorje javnih prireditev, lastnike gostinskih lokalov ter trgovce pozivamo, naj pri prodaji in ponudbi alkoholnih pijač dosledno spoštujejo določbe Zakona o omejevanju porabe alkohola in alkohola ne prodajajo in ponujajo opitim in mladoletnim. Policija bo opravljala poostrene nadzore v zvezi z vožnjo pod vplivom alkohola, skupaj s pristojnimi inšpektorati pa bo izvajala tudi intenzivne nadzore nad nedovoljeno prodajo in ponudbo alkohola.

Naj bo prihajajoč "martinov vikend" v znamenju veselja, hkrati pa tudi odgovornega ravnanja v prometu, saj so prav posamezniki tisti, ki s svojim varnim obnašanjem v prometu lahko pomembno prispevajo k zmanjšanju tragičnih prometnih nezgod.

Več informacij o aktivnostih najdete v priloženem dokumentu celotne preventivne akcije od 10 strani dalje.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se