Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Vabilo na usposabljanja iz kratkega ukrepa za zajezitev čezmernega pitja alkohola pri pacientih

Vabilo na usposabljanja iz kratkega ukrepa za zajezitev čezmernega pitja alkohola pri pacientih

9. 7. 2019 | Mosa | novica

NIJZ v v okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkoholav sodelovanju z Zdravniško zbornico Slovenije vabi strokovnjake z različnih strokovnih področjih medicine na usposabljanja iz kratkega ukrepa za zajezitev čezmernega pitja alkohola pri pacientih. 

Na usposabljanju bodo:

  • Predstavili veščine motivacijskega intervjuja, ki olajšajo vzpostavljanje zaupnega in kvalitetnega odnosa s pacientom.
  • Predstavili najnovejša dognanja v zvezi z vplivom alkohola na določenem strokovnem področju.
  • Ponudili celostni pregled in informacije na področju alkoholne problematike.

 

Usposabljanja bodo potekala v več terminih in sicer za: 

  • ginekologijo in porodništvo: 04. 10. 2019 (Zdravniška zbornica Slovenije). Dogodek je namenjen zdravnikom in zdravnicam, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, diplomiranim babicam ali diplomiranim babičarjem, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju ginekologije in porodništva.
  • urgentno medicino: 04. 10. 2019 (Zdravniška zbornica Slovenije). Dogodek je namenjen zdravnikom in zdravnicam, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju urgentne medicine.
  • dentalno medicino: 11. 10. 2019 (Zdravniška zbornica Slovenije). Dogodek je namenjen zdravnikom in zdravnicam, ki delujejo na področju dentalne medicine.
  • transfuzijsko medicino: 08. 11. 2019 (Zavod RS za transfuzijsko medicino). Dogodek je namenjen zdravnikom in zdravnicam, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju transfuzijske medicine.
  • onkologijo: 29. 11. 2019 (Onkološki inštitut Ljubljana). Dogodek je namenjen zdravnikom in zdravnicam, ki delujejo na področju onkologije.
  • otorinolaringologijo: 29. 11. 2019 (Onkološki inštitut Ljubljana in Klinika za otorinolaringologijoin cervikofacialno kirurgijo). Dogodek je namenjen zdravnikom in zdravnicam, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju otorinolaringologije.
  • kardiologijo: 06. 12. 2019 (Zdravniška zbornica Slovenije). Dogodek je namenjen zdravnikom in zdravnicam, ki delujejo na področju kardiologije.

Glede na raziskave lahko čezmerno pitje alkohola zamejite pri 1 od 15 pacientov. S tem preprečite potencialen razvoj sindroma odvisnosti od alkohola. Tako prispevate, da bodo škodljive posledice, ki jih prinaša pitje alkohola, prihranjene posamezniku, njegovim bližnjim in naslednjim možnim generacijam. V luči tega smo se odločili organizirati tovrstna usposabljanja in vas opremiti z ustreznimi znanji, podatki in informacijami, ki lahko pripomorejo k vašemu delu in pomenijo doprinos k družbi zdravja.
 
Na usposabljanje se prijavite s klikom na izbran termin. Usposabljanje je brez kotizacije in v postopku pridobitve licenčnih točk. Več informacij, vključno s programi posameznih usposabljanj, je na voljo v prilogi. Prosimo, da o usposabljanjih obvestite tudi svoje kolege in jih pozovete k prijavi.
 
Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na elektronskem naslovu petra.moze@nijz.si.
 
Vabilo na dogodek je dostopno TUKAJ
 
Podroben program dogodkov je dostopen TUKAJ

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se