Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  EuroHealtNet: Spletni portal o neenakostih v zdravju

EuroHealtNet: Spletni portal o neenakostih v zdravju

18. 1. 2022 | Mosa | novica

Predstavniki EuroHealtNet.a vas vabijo, da si ogledate spletni portal z informacijami o neenakostih v zdravju, ki so ga oblikovali.

Portal vsebuje različne baze podatkov s primeri ukrepov, iniciativ, politik, raziskav in publikacij. Interaktivni zemljevidi omogočajo primerjave med evropskimi državami v stopnji neenakosti. Uporabniki lahko na portal naložijo tudi svoje primere dobrih praks pri naslavljanju in zmanjševanju neenakosti v zdravju v njihovem okolju.

Neenakosti v zdravju so sistematične razlike v zdravju različnih skupin prebivalcev, ki so nepravične in bi se jim lahko izognili.

Cilj portala je informirati o neenakostih v zdravju. Namenjen je tudi izmenjavi informacij glede načinov in ukrepov za zmanjševanje neenakosti v zdravju. Portal je namenjen strokovnjakom, ki delujejo na področju javnega zdravja, kakor tudi političnim odločevalcem, predstavnikom nevladnih organizacij ter posameznikom, ki delujejo na področju okolja, sociale in zaposlovanja. Je v razmislek vsem nam, da bi bolje razumeli in naslovili neenakosti v zdravju.

Portal je dostopen TUKAJ. 

Spletni portal Health-Inequalities.eu

EuroHealthNet je neprofitno združenje organizacij, ki delujejo na področju javnega zdravja, preprečevanja bolezni, promocije zdravja in zmanjševanje neenakosti v zdravju. Več informacij je dostopnih na EuroHealthNet.eu.

Logotip EuroHealthNet

 

 

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se