Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Izjava nevladnih organizacij ob Ulični maturantski četvorki

Izjava nevladnih organizacij ob Ulični maturantski četvorki

19. 5. 2010 | Utrip, Zavod7, Fundacija ZGNZ | članek

Spoštovani,

v nadaljevanju vam posredujemo vsebino izjave, ki smo jo danes soglasno sprejeli v spodaj podpisanih nevladnih organizacijah:

Jasen in odločen NE alkoholu in prepovedanim drogam ob letošnji Ulični maturantski četvorki - poziv maturantkam in maturantom ter širši javnosti

Tri nevladne organizacije, ki delujemo na področju zmanjševanja tvegane in škodljive rabe alkohola ter uporabe prepovedanih drog, podpiramo tradicionalni projekt »Maturantske četvorke«, ki bo letos po večini slovenskih mest izveden v petek, 21. maja, ob 12. uri. Menimo, da gre za odlično idejo in lep dogodek, ki pa je bil žal v preteklih letih ponekod prevečkrat povezan s prekomernim uživanjem alkohola in uporabo drugih psihoaktivnih snovi.

V želji, da bi bil spomin na ta poseben dan čim lepši, ne pa zamegljen ali celo zaznamovan z nesrečo, vse sodelujoče dijakinje in dijake pozivamo, da se ob tem svečanem dogodku povsem odrečete alkoholu in prepovedanim drogam.

Upamo, da trgovci, organizatorji »zabav« in gostinski lokali na vaš račun s prodajo alkoholnih pijač tokrat ne bodo zaslužili toliko, kot si obetajo in kot je bila praksa v zadnjih letih. Pri tem lahko pomagate prav vi, maturantke in maturanti, s tem, da se uprete zelo premišljenemu »napadu na vaše žepe«!

Odločitev, da se odrečete alkoholu in drogam je vaša, želimo pa si, da bi nas pri tem pozivu odločno podprla večina maturantov. Pričakujemo tudi sodelovanje vseh organizatorjev, pedagoških delavcev, staršev, pristojnih državnih institucij, lokalnih skupnosti, medijev in širše javnosti.

Verjamemo, da je lep in razigran, a hkrati dostojen zaključek srednješolskega obdobja, v skupnem interesu vseh nas, zato se pridružite našemu pozivu za jasen in odločen NE alkoholu in prepovedanim drogam ob letošnji Ulični maturantski četvorki!

Izberi sam, bodi NEODVISEN, začuti pravi UTRIP zabave brez alkohola in drugih škodljivih snovi in se nasploh ravnaj po načelu Z GLAVO NA ZABAVO!

Inštitut za raziskave in razvoj Utrip (http://www.institut-utrip.si/)
Zavod 7 (http://www.ne-odvisen.si/)
Fundacija Z glavo na zabavo (http://www.fundacija-zgnz.si/)

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

O avtorju

Utrip, Zavod7, Fundacija ZGNZ

Utrip, Zavod7, Fundacija ZGNZ Inštitut za raziskave in razvoj Utrip (http://www.institut-utrip.si/) Zavod 7 (http://www.ne-odvisen.si/) Fundacija Z glavo na zabavo (http://www.fundacija-zgnz.si/).

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se