Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Najava: publikacija Neenakosti v zdravju – izziv prihodnosti v medsektorskem povezovanju

Najava: publikacija Neenakosti v zdravju – izziv prihodnosti v medsektorskem povezovanju

2. 8. 2021 | Mosa | novica

Nacionalni inštitut za javno zdravje je objavil publikacijo z naslovom Neenakosti v zdravju – izziv prihodnosti v medsektorskem povezovanju, ki opozarja na problem neenakosti v zdravju. Med vse bolj prepoznane dejavnike neenakosti na področju zdravja uvrščamo tudi posledice pitja alkohola – zato je pomembno, da so v programe zmanjševanja neenakosti v zdravju vključene tudi aktivnosti alkoholne politike. V pričujoči publikaciji, ki je v celoti dostopna tukaj, zbrane ugotovitve usmerjajo raziskovanje vpliva zakonodaje na neenakosti na področju škodljive rabe alkohola za še učinkovitejše ukrepanje v prihodnje.

Izsledki raziskav kažejo, da se je v letih po sprejetju Zakona o omejevanju porabe alkohola v Sloveniji znižal delež čezmernih pivcev alkoholnih pijač predvsem med nižje izobraženimi, hkrati pa v zadnjih 15 letih v Sloveniji beležimo porast aktivnosti in programov, ki že uspešno dopolnjujejo manjkajoče aktivnosti in podajajo razmisleke o dolgoročnih sistemskih pristopih k zmanjševanju rabe alkohola ter s tem povezanim neenakostim.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se