Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Preventivna akcija: Alkohol ubija – največkrat nedolžne

Preventivna akcija: Alkohol ubija – največkrat nedolžne

7. 11. 2009 | Mosa | novica

Ministrstvo za notranje zadeve in Ministrstvo za zdravje že tretje leto sodelujeta v skupni preventivni akciji Alkohol ubija – največkrat nedolžne. Več o akciji si lahko ogledate na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve.

K sodelovanju želita ministrstvi pritegniti tudi gostinske lokale, zato sta se ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in minister za zdravje Borut Miklavčič v petek, 6. novembra 2009, srečala z direktorico Turistično-gostinske zbornice pri Gospodarski zbornici Slovenije Majdo Dekleva in s predsednikom Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Matjažem Matejem.
 
Pri akciji sodeluje veliko institucij: poleg policije, Ministrstva za zdravje in Ministrstva za promet sodelujejo tudi druge institucije, ki želijo zmanjšati uporabo oziroma zlorabo alkohola v povezavi z varnostjo v cestnem prometu: Zdravstveni inšpektorat RS, Tržni inšpektorat RS, Inšpektorat RS za delo, Inštitut za varovanje zdravja RS, Fundacija Z glavo na zabavo, Zavod varna pot, Zavod za razvoj družinske medicine in Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani, DrogArt, Fakulteta za socialno delo in Zveza ZŠAM Slovenije.

V času martinovanja, med 5. in 15. novembrom 2009, policisti po vsej državi poostreno nadzirajo psihofizično stanje voznikov.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se