Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Poročilo s konference ZZV Novo mesto: Regijska konferenca o preprečevanju škodljive rabe alkohola

Poročilo s konference ZZV Novo mesto: Regijska konferenca o preprečevanju škodljive rabe alkohola

16. 7. 2012 | Mosa | novica

Regijska konferenca o preprečevanju škodljive rabe alkohola, ki jo je organiziral Zavod za zdravstveno varstvo Novo mesto je potekala 14. junija 2012 v Visokošolskem središču Novo mesto. V uvodnih govorih so spregovorili Nataša Blažko z Ministrstva za zdravje, Alojzij Muhič, župan Mestne občine Novo mesto in direktor Zavoda za zdravstveno varstvo Dušan Harlander. V nadaljevanju je predstavnica Ministrstva za zdravje predstavila alkoholno politiko v Sloveniji in napovedala II. Nacionalne konference o alkoholni politiki, ki bo novembra letos.

 

Doroteja Kuhar iz Zavoda za zdravstveno varstvo Novo mesto je predstavila podatke s področja škodljive rabe alkohola na Dolenjskem. Tadeja Hočevar z Inštituta za varovanje zdravja pa je predstavila projekt MOSA - Mobilizacija skupnosti za odgovornejši odnos do alkohola. Po odmoru je direktor zavoda za zdravstveno varstvo, Dušan Harlander, predstavil predlog projekta o oblikovanju programa za celovito obravnavo alkoholizma na območju JV Slovenije.

 

Sledila je predstavitev vladnih in nevladnih pristopov reševanja alkoholne problematike v regiji na področju Dolenjske, Bele krajine in Posavja:

Zapisnik konference je zapisan tukaj.

Program in regijske aktivnosti so dostopne tukaj.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se