Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Projekt STEPS

Projekt STEPS

26. 2. 2010 | Mosa | novica

Logo EU


STEPS je kratica evropskega projekta, ki poteka v sklopu 7. okvirnega programa pod finančnim okriljem Evropske komisije z daljšim imenom "Strengthening Engagement in Public Health Research", krepitev vpetosti v javnozdravstvene raziskave.

Projekt vodijo UCL (University College London), Krizni center Skalbes iz Rige in pisarna EUPHA (European Public Health Association) v Utrechtu, ki so k sodelovanju povabili 12 nacionalnih organizacij iz 12 novih članic EU, delujočih na področju javnega zdravja. Cilj projekta je najti odgovore na sodobne izzive na področju zdravja, kot so srčno-žilne bolezni, rak, duševne bolezni, nezgode in odvisnosti. Da bi bolje razumeli pomen raziskovanja javnega zdravja v posameznih državah in na tem področju razvili enotno strategijo raziskovanja za vso Evropo, bodo projektni partnerji med sabo povezali predstavnike civilnodružbenih organizacij, raziskovalcev in zastopnikov vladnih ustanov.

K projektu je v letošnjem letu pristopila tudi Slovenija (kot partnerja sodelujeta Inštitut za varovanje zdravja Republike Slovenije in Inštitut za raziskave in razvoj "Utrip") z izbrano temo škodljivo pitje alkohola, ki je eden večjih javnozdravstvenih problemov pri nas. V okviru projekta smo vsem civilnodružbenim organizacijam v naši državi, ki delujejo na področju preprečevanja tveganega in škodljivega pitja alkohola, poslali vprašalnik o vlogi civilno-družbenih organizacij na področju raziskovanja. Ugotoviti želimo ali civilnodružbene organizacije v  Sloveniji izvajajo raziskave, ali se prijavljajo na razpise za raziskave, ali na teh razpisih pridobijo sredstva za raziskave, ali sodelujejo z drugimi organizacijami ter s kakšnimi izzivi in težavami se ob tem srečujejo. V sklopu projekta bomo organizirali tudi enodnevno srečanje, katerega namen je ugotoviti vlogo slovenskih civilnodružbenih organizacij pri raziskovanju, namen srečanja pa je tudi seznanitev udeležencev z možnostmi uporabe raziskovalnih podatkov ter možnostmi in težavami pri prijavljanju na domače in tuje raziskovalne razpise.

Več o projektu najdete na spletni strani: http://www.steps-ph.eu. Za dodatne informacije se obrnite na dr. Majo Zorko, Inštitut za varovanje zdravja Republike Slovenije (maja.zorko@ivz-rs.si, 01 2441 563) ali na Mateja Koširja, Inštitut za raziskave in razvoj "Utrip" (institut.utrip@gmail.com, 031 880 520).

Utrip-logoIVZ-logo

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se