Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  NIJZ: Monografija o mladini na spletu in spletnem svetovanju

NIJZ: Monografija o mladini na spletu in spletnem svetovanju

14. 2. 2015 | Mosa | novica

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je predstavil monografijo o mladini na spletu in spletnem svetovanju z naslovom Srečanja na spletu. Potrebe slovenske mladine in spletno svetovanje. Knjiga je nastala v okviru mladinskega preventivnega programa To sem jaz in mladinske spletne svetovalnice www.tosemjaz.net, ki s sedežem v Celju deluje že od leta 2001. Obsežen raziskovalno-knjižni projekt je na javnem razpisu podprlo Ministrstvo za zdravje RS.

Avtorji monografije so Ksenija Lekić, Petra Tratnjek in Nuša Konec Juričič z Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter Marjan Cugmas, raziskovalec in študent uporabne statistike. Knjiga poglablja uvid v trinajst let dolgo prakso spletnega svetovanja mladim v spletni svetovalnici www.tosemjaz.net, kjer imajo mladostnice in mladostniki anonimen, javen, enostaven, brezplačen in hiter dostop do strokovnega nasveta. Monografija Srečanja na spletu daje uvid v svojevrstno spletno dokumentacijo o življenju slovenske mladine. Razgrinja rezultate analize 5.870 spletnih vprašanj o dilemah odraščanja, ki so jih mladostniki na spletu anonimno zapisali v obdobju dveh let. Kot lahko preberemo v knjigi, »teh zapisov starši ne najdejo pri generalnem čiščenju otrokove sobe«.

Monografija je namenjena strokovnjakom, ki delajo z mladimi, načrtovalcem preventivnih programov in programov pomoči za mladostnike ter raziskovalcem.  Za zainteresirane ustanove in strokovnjake je knjiga brezplačna. Dostopna je tudi v spletni obliki na spletnem naslovu Nacionalnega inštituta za javno zdravje www.nijz.si. Recenzenta knjige sta psihologinja in psihoterapevtka doc. dr. Lea Šugman in psihiater Bojan Belec.

Celotna publikacije je dostopna na tem spletnem naslovu.

Več si lahko preberete v sporočilu za medije NIJZ ob predstavitvi publikacije.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se