Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Deset let aktivnosti Fundacije ZGNZ

Deset let aktivnosti Fundacije ZGNZ

21. 4. 2010 | Mosa | novica

20. aprila pozno popoldne je nevladna organizacija, Fundacija Z glavo na zabavo, v kranjskem Kulturnem centru Creinativa proslavljala deseto obletnico splošnokoristne dejavnosti. Hkrati je bil ta dogodek tudi pričetek desete, jubilejne sezone, ki bo še posebej bogata z najrazličnejšimi aktivnostmi. Med drugim bodo pripravili kar 70 preventivno-zabavnih dogodkov za različne ciljne skupine, od tega pa jih bo kar dobra polovica namenjenih zadnji triadi osnovnošolcev, ki v zadnjih nekaj letih predstavljajo njihovo primarno ciljno skupino.

10 obletnica ZGNZSvečanega dogodka, ki sta ga povezovala pobudnik ustanovitve in predsednik programskega sveta Fundacije ZGNZ, Saš Kravos in član programskega sveta Fundacije ZGNZ, Tomaž Grubar, ki je odgovoren za obsežno televizijsko produkcijo oddaj Z glavo na zabavo, so se udeležili številni ugledni strokovnjaki, najvišji predstavniki pristojnih državnih institucij, pokrovitelji, donatorji in vsi drugi podporniki prireditvenega in medijskega delovanja Fundacije ZGNZ. Med njimi sta prisotne pozdravila tudi častni pokrovitelj nad delovanjem te neprofitne ustanove, predsednik države, dr.Danilo Türk in minister za zdravje, dr. Dorijan Marušič. Oba sta pohvalila velik obseg opravljenega dela in se zavzela za nadaljnje opravljanje pomembnega poslanstva te neprofitne ustanove. Seveda tudi z njuno podporo.

Fundacija je v desetih letih pripravila skoraj 500 prireditev, ki se jih je udeležilo več kot pol milijona obiskovalcev. Ves čas njihovega delovanja je zelo pomembna tudi velika medijska prisotnost, gledalci še posebej dobro poznajo televizijske oddaje ZGNZ - Big Father, ki so jih v sodelovanju s Produkcijsko skupino Mangart pripravili za Otroški in mladinski program Televizije Slovenija. Danes so organizatorji napovedali, da se Big Father po vsej verjetnosti ponovno  vrača v naslednjem letu. Napovedujejo, da še bolj poučen, a hkrati zanimiv in gledljiv kot doslej.

Sodelujoči strokovnjaki, na čelu z varuhinjo človekovih pravic, dr.Zdenko Čebašek - Travnik, so v okviru fundacije aktivni tudi pri raziskovalnem delu, ki prav tako predstavlja pomemben del njihove dejavnosti.

Vsekakor je Z glavo na zabavo z leti postala prepoznavna, dobro sprejeta blagovna znamka, ki pomeni alternativo večinskemu pojmovanju zabave. Žal se le-ta vse prevečkrat povezuje s pretiranim uživanjem alkohola, tobaka in prepovedanih drog. Pomembno sporočilo vseh aktivnosti Fundacije ZGNZ je tudi v njihovem stalnem zavzemanju, da alkohol in volan nikakor ne sodita skupaj.

Včerajšnji dogodek, ki ga je poleg programske ekipe ZGNZ, Generacije Nulanula, popestril še nastop Neishe, se je zaključil z razrezom praznične torte. Za lokacijo dogodka pa kranjska  Creinativa ni bila izbrana slučajno, saj v tem posebnem kulturnem centru, ki ga uspešno vodi Milan Nardin, kjer le >kultura in nič drugega daje krila<, nastajajo tudi najnovejše televizijske oddaje Z glavo na zabavo, ki bodo od septembra dalje v programu Televizije Slovenija. Tokrat bo šlo za glasbeno obarvane oddaje, kjer bo sodelovalo 15 uveljavljenih slovenskih izvajalcev, ki pa bodo poleg predstavitve glasbenega ustvarjanja odkrito spregovorili tudi o >filozofiji šanka<, ki praviloma vlada na večini njihovih nastopov v popularnih lokalih in na odmevnih javnih prireditvah.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se