Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  20. - 22. junij 2014: Drugi del preventivne akcije

20. - 22. junij 2014: Drugi del preventivne akcije

20. 6. 2014 | Mosa | novica

Med 20. in 22. junijem 2014 poteka drugi del preventivne akcije, "0,0 šofer - Trezna odločitev", ki jo ministrstvo za zdravje koordinira v okviru Resolucije Nacionalnega programa varnosti cestnega prometa za obdobje 2013 – 2022. Cilj medresorske akcije je zmanjšanje števila prometnih nezgod, ki se zgodijo pod vplivom alkohola in prepovedanih drog. Udeležence v prometu želijo spodbuditi k odgovornemu in treznemu ravnanju v prometu tudi v času poletnih počitnic.

V tem času bo potekal intenzivni nadzor nad vožnjo pod vplivom alkohola. Pristojni inšpektorati bodo izvajali tudi intenzivne nadzore nad nedovoljeno prodajo in ponudbo alkohola, zato organizatorje javnih prireditev, lastnike gostinskih lokalov ter trgovce pozivajo, naj pri prodaji in ponudbi alkoholnih pijač dosledno spoštujejo določbe Zakona o omejevanju porabe alkohola in alkohola ne prodajajo in ponujajo opitim in mladoletnim. Tudi v delovnih organizacijah bodo inšpektorji opravljali nadzor nad prepovedjo dela pod vplivom alkohola in drog ter prepovedjo prodaje in ponudbe alkohola na delovnem mestu.

Različne preventivne aktivnosti bodo izvajale tudi različne strokovne institucije in nevladne organizacije. Za zmanjševanje števila prometnih nezgod povezanih z alkoholom in drogami je poleg različnih aktivnosti države, stroke in civilne družbe potrebno močno zavedanje udeležencev v cestnem prometu, da so prav oni tisti, ki lahko z odgovornim in treznim ravnanjem v prometu največ prispevajo k zmanjšanju tragičnih prometnih nezgod. Zato tudi v tem sproščenem počitniškem času pozivajo udeležence v prometu naj se vanj vključujejo odgovorno.

Več informacij o aktivnostih najdete na spletnih straneh Ministrstva za zdravje.

 

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se