Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  NIJZ: Izšle so Smernice za pogovore o izbranih zdravstvenih vsebinah – Zdravje skozi umetnost

NIJZ: Izšle so Smernice za pogovore o izbranih zdravstvenih vsebinah – Zdravje skozi umetnost

16. 3. 2016 | Mosa | novica

Smernice Zdravje skozi umetnost je prvi priročnik v Sloveniji, ki zlasti pedagoškim delavcem ponujajo učinkovita izhodišča za pogovore o izbranih zdravstvenih vsebinah, med katerimi sta tudi raba in škodljivost alkohola. Priročnik izpostavlja predvsem izzive, ki se pojavijo, ko želimo mladim predstaviti zdravstveno problematiko, in so pomembni z vidika zdravstvene stroke. Smernice za pogovore o izbranih zdravstvenih temah – Zdravje skozi umetnost je možno uporabiti samostojno ali skupaj z izborom umetniških del, ki jih prinaša priročnik Skozi umetnost o zdravju, ki so ga pripravili na Ministrstvu za kulturo in Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Publikacija je dostopna tukaj.

Priročnik bo predstavljen 31.3.2016 na Kulturnem bazarju 2016 v Cankarjevem domu. Na predstavitvi bodo sodelovali: dr. Ljubica Marijanovič Umek, Oddelek za psihologijo Filozofske fakultete UL; dr. Helena Jeriček Klanšček, Nacionalni inštitut za javno zdravje; mag. Nataša Bucik, Ministrstvo za kulturo, in Nada Požar Matijašič, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Predavanje je del Programa strokovnega usposabljanja Kulturnega bazarja, za udeležbo se je potrebno prehodno prijaviti. Več informacij najdete tukaj.

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se