Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Omejevanje dostopnosti alkohola je nujno za reševanje alkoholne problematike

Omejevanje dostopnosti alkohola je nujno za reševanje alkoholne problematike

2. 11. 2010 | Lars Moller in Mariann Skar | članek

Na 1. slovenski nacionalni konferenci o alkoholni politiki (2. in 3. november 2010, Brdo pri Kranju), ki jo je organiziralo Ministrstvo za zdravje,  sta o problematiki alkohola in evropski alkoholni politiki spregovorila Lars Moller, predstavnik Svetovne zdravstvene organizacije in Mariann Skar, generalna sekretarka Evropske zveze za alkoholno politiko EUROCARE. Predavala sta v sklopu z naslovom Alkoholna politika v Sloveniji v luči globalnih trendov, ki ga je moderirala Mojca Gruntar-Činč, generalna direktorica Direktorata za javno zdravje, Ministrstvo za zdravje.

Lars Moller je govoril o problematiki alkohola in bremenu bolezni, o evropskem akcijskem načrtu in globalni strategiji za preprečevanje škodljivih posledic pitja alkohola. Predstavil je tudi ključne publikacije Svetovne zdravstvene organizacije s področja učinkovitega ukrepanja.

Mariann Skar je slovenski javnosti predstavila dokument, ki govori o 10-tih pozivih k ukrepanju na področju alkoholne problematike (angl. A call for action) in je izšel ob letošnji 4. Evropski alkoholni konferenci. Slovenija je prva evropska država, ki je dokument prevedla in ga predstavila različnim akterjem, ki v Sloveniji delujejo na področju problematike alkohola. 10 pozivov k ukrepanju je objavljenih tudi na spletni strani MOSA.

 


Predavanja so objavljena z dovoljenjem avtorjev.

1. nacionalna konferenca o alkoholni politiki, 2. in 3. november 2010, Brdo pri Kranju; Organizator konference je Ministrstvo za zdravje.

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

O avtorju

Lars Moller in Mariann Skar

Lars Moller in Mariann Skar 1. nacionalna konferenca o alkoholni politiki in predstavniki Svetovne zdravstvene organizacije in EUROCARE-a.

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se