Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Aplikacija Furam 0,0

Aplikacija Furam 0,0

23. 11. 2013 | Mosa | novica

V okviru Združenja DrogArt poteka sklop aktivnosti Furam 0,0, katerih namen je osveščati mlade in splošno javnost o problematiki vožnje pod vplivom alkohola ter razvijanje odgovornosti za bolj informirane in manj tvegane odločitve v povezavi z alkoholom in vožnjo. V okviru Furam 0,0 je DrogArt razvil brezplačno mobilno aplikacijo za informativen izračun alkohola v izdihanem zraku »Furam 0,0«, ki uporabniku pomaga pri oceni svoje sposobnosti za vožnjo ter mu prikaže trenutno veljavno predvideno globo za izračunano vrednost.

Želimo si, da bi z grafičnim prikazom in nazornim dejstvom ljudje sprejemali trezne odločitve, tudi ko niso povsem trezni. Gre za edinstveno takšno aplikacijo pri nas.

Aplikacija Furam 0,0 ponuja zgolj informativen izračun količine alkohola v krvi in ni nadomestilo za alkotest. Rezultat upošteva težo, spol, čas pitja in količino popite pijače, na vsebnost alkohola v količini izdihanega zraka pa seveda vplivajo še drugi faktorji, kot so: ali si pred pitjem jedel, kako hitro si pil, po kolikšnem času meriš vsebnost alkohola, starost, počutje in drugi dejavniki.

Aplikacija za android je že na voljo v trgovini Google Play, kmalu pa bo dostopna tudi v App storu. Več informacij o aplikaciji na http://furam00.izberisam.org/.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se