Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Zavod Vozim: Heroji furajo v pižamah

Zavod Vozim: Heroji furajo v pižamah

29. 11. 2017 | Mosa | novica

Predstavniki Zavoda Vozim so skupaj z zavarovalnico Generali prevzeli pobudo z iniciativo »Heroji furajo v pižamah«. V akciji bodo invalidi, ponesrečeni v prometnih nesrečah, mlade varno in brezplačno vozili z zabav domov v krajih izven večjih mest, kjer ni taksi služb ali organiziranega javnega prevoza. Tam je tudi odstotek prometnih nesreč zaradi vožnje pod vplivom alkohola ali drog bistveno večji.

Z iniciativo želijo nagovoriti mlade, da ne vozijo pod vplivom alkohola, hkrati pa pozvati starše, četudi sredi noči in v pižami, poskrbijo za varen prevoz svojih otrok domov. Heroji namreč furajo v pižamah. Verjamejo, da nekateri to že počnejo, a si želijo, da bi jih to počelo še veliko, veliko več.

Svojo akcijo predstavljajo v videu, ki si ga lahko ogledate tukaj. V videu so predstavljeni prostovoljci, ki mlade v oddaljenih krajih peljejo iz zabave domov. Posamezne prostovljce lahko spoznate na spletni strani akcije, kjer je na voljo še več informacij. V akciji je nastalo še več promocijskega gradiva, kot so letaki, oglasi in informativni dopisi

V zadnjem mesecu so v okviru projekta Zavoda Vozim v treh slovenskih mestih (Idriji, Slovenskih Konjicah in Brežicah) potekali posveti in delavnice, kjer so se mladi, strokovnjaki s področja zdravja in prometne varnosti ter predstavniki lokalne skupnosti, pogovarjali o možnostih izboljšav na področju prometne varnosti mladih ter o možnostih za zmanjševanje pitja alkohola med mladimi.  

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se