Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  RARHA: Izšla je nova publikacija

RARHA: Izšla je nova publikacija

13. 9. 2016 | Mosa | novica

Projekt Zmanjševanje škode povezane z alkoholom (RARHA – Reducing Alcohol Related Harm) je kot del zdravstvenega programa sofinanciran s strani Evropske unije in držav članic. Projekt, ki se zaključi konec leta 2016, je namenjen podpori državam članicam pri načrtovanju in izvajanju skupnih prioritet v skladu z Alkoholno strategijo Evropske unije. Publikacija je izšla v okviru delovnega sklopa 6 (DS6), ki je potekal pod vodstvom Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Glavne naloge DS6 so bile: 1) Iskanje primerov dobrih praks; 2) Razvoj kriterijev za ocenjevanje primerov dobrih praks; 3) Predstavitev primerov v publikaciji in 4) Diseminacija publikacije.

Končni rezultat DS6 je publikacija z naslovom Public awareness, school-based and early interventions to reduce alcohol related harm: a tool kit for evidence-based good practices, ki jo predstavljamo v elektronski različici. V publikaciji so poleg opisov izbranih dobrih praks pripravljeni natančni opisi treh skupin intervencij: intervencije za ozaveščanje javnosti, intervencije v šolskem okolju in zgodnje intervencije za preprečevanje ter zmanjševanje škode povezane z alkoholom. Kriteriji za ocenjevanje intervencij so natančno predstavljeni v poglavju 2, priporočila za pripravo in izvajanje intervencij pa v poglavju 8.

Publikacija je dosegljiva na tej povezavi.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se