Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  5. konferenca EUSPR: Ekonomija in vrednost preventive, 16.-18. oktober 2014, Palma de Mallorca

5. konferenca EUSPR: Ekonomija in vrednost preventive, 16.-18. oktober 2014, Palma de Mallorca

9. 7. 2014 | Mosa | novica

Peta konferenca EUSPR (The European Society for Prevention Research) z naslovom 'Is an ounce of prevention still worth a pound of cure? The economics and value of prevention' bo potekala med 16. in 18. oktobrom 2014 v Palmi de Mallorci.

Cilj preventivne znanosti je boljše razumevanje dejavnikov tveganega zdravstvenega vedenja ter razviti in oceniti odzivne ukrepe in politike, ki spodbujajo blaginjo in dobro počutje. Te dejavnosti so ponavadi namenjene ugotavljanju ali so preventivni ukrepi varni in koristni, vendar pa je v času finančne negotovosti in tekmovanja za finančne resurse, prioriteta oceniti ali so ukrepi ekonomsko upravičeni - ali so koristi večje kot stroški in ali družba ceni te koristi dovolj, da bi bilo vredno vlagati v preventivo.

Konferenca bo raziskala najnovejše ugotovitve, metodologije in polemike na tem področju, spraševala pa se bo tudi, kakšna so pričakovanja družbe glede preventivnih ukrepov.

Več o konferenci in registracija je na voljo na spletni strani EUSPR.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se