Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  SOPA: izobraževanja za področje onkologije in kardiologije

SOPA: izobraževanja za področje onkologije in kardiologije

17. 9. 2020 | Mosa | novica

V okviru projekta SOPA - Skupaj za odgovoren odnos do alkohola, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, se tudi letošnjo jesen nadaljuje niz predavanj in delavnic usposabljanja iz kratkega ukrepa za zajezitev čezmernega pitja alkohola pri uporabnikih za različna področja medicine, tokrat za področje onkologije in kardiologije. Usposabljanja so organizirana v sodelovanju z Zdravniško zbornico Slovenije in so brezplačna.

Poleg predstavitve problematike alkohola in najnovejših dognanj na tem področju ter aktivnosti projekta SOPA, bodo slušateljem predstavljene tudi metode motivacijskega intervjuja, ki olajšajo vzpostavljanje zaupnega odnosa med zdravstvenim strokovnjakom in uporabnikom.

Z zamejevanjem čezmernega pitja alkohola lahko strokovni delavci preprečite potencialen razvoj sindroma odvisnosti od alkohola. Tako prispevate, da bodo škodljive posledice, ki jih prinaša pitje alkohola, prihranjene posamezniku, njegovim bližnjim in družbi.

Tokrat bodo usposabljanja potekala za področje onkologije in kardiologije, in sicer: 

Onkologija: 8. oktobra 2020 na Onkološkem inštitutu v Ljubljani.

Dogodek je namenjen zdravnicam in zdravnikom, magistricam in magistrom zdravstvene nege, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju onkologije.

Kardiologija: 8. 10. 2020

Dogodek je namenjen zdravnicam in zdravnikom, magistricam in magistrom zdravstvene nege, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju kardiologije.

Prijava in program sta dostopna tukaj

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se