Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Vabilo na dogodek ob Mednarodnem dnevu fetalnega alkoholnega sindroma

Vabilo na dogodek ob Mednarodnem dnevu fetalnega alkoholnega sindroma

1. 9. 2023 | Mosa | novica

 

Vsako leto 9. septembra, ob 9. uri in 9 minut, v duhu simbolike števila 9, kot je mesecev nosečnosti, obeležimo mednarodni dan ozaveščanja o posledicah izpostavljenosti otroka alkoholu pred rojstvom.


Z namenom tokratne obeležitve mednarodnega dne fetalnega alkoholnega sindroma bomo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje organizirali strokovno srečanje, na katerem bomo spregovorili o pogostosti pitja alkoholnih pijač med mladimi odraslimi, o posledicah pitja alkohola na še nerojenega otroka, o obravnavi oseb s FAS, o virih pomoči, ki so na voljo za preprečevanje in zmanjševanje alkoholu izpostavljenih nosečnosti in o osebni izkušnji odraščanja s sindromom.
Vabljeni, da se nam pridružite v četrtek, 7. septembra 2023, ob 11:00, v veliki predavalnici Nacionalnega inštituta za javno zdravje na Zaloški 29 v Ljubljani (nova stavba, 3. nadstropje).

Srečanje je namenjeno strokovni in drugi zainteresirani javnosti. K obisku spodbujamo strokovnjake, ki imajo pri svojem delu možnost glede tveganj pitja alkohola v rodni dobi nagovoriti svoje paciente (ginekološki timi, patronažno varstvo, izvajalci delavnic priprave na porod in starševstvo), uporabnike (centri za socialno delo), stranke, člane (nevladne organizacije, …) in vse druge, ki bi jih področje strokovno ali zasebno zanimalo.

Prijave zbiramo preko spletne prijavnice 1ka (spodnja povezava) do vključno 31. 8. 2023 oz. do zapolnitve prostih mest.

Povezava do prijavnice: https://anketa.nijz.si/a/a95bde10

Pri Zdravniški zbornici Slovenije in Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zvezi strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije smo oddali vloge za dodelitev licenčnih točk.

Program je dostopen tukaj.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se