Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  NIJZ: Pričenja se akcija Otroci za varnost v prometu

NIJZ: Pričenja se akcija Otroci za varnost v prometu

7. 11. 2016 | Mosa | novica

Cilj akcije Otroci za varnost v prometu je dvig ozaveščenosti o posledicah pitja alkohola pri udeležencih v prometu. Območne enote NIJZ že vrsto let pripravijo likovni natečaj za osnovne šole in vrtce. Šole in vrtci, ki se vključijo, obravnavajo problematiko alkohola in prometa na otrokom prilagojen način. Pod vodstvom mentorjev in s sodelovanjem s starši otroci izdelajo risbice s sporočili na tematiko varnosti v prometu. Ulična aktivnost ob Martinovem poteka tako, da policisti ustavijo voznika, opravijo kontrolo dokumentov, potem pa pristopijo otroci in vozniku podarijo svoj izdelek, zloženko o alkoholu in mu zaželijo srečno vožnjo.

Akcija bo tudi v letošnjem letu potekala v več slovenskih regijah.

OE Murska Sobota: Akcija Otroci za varnost v prometu bo v Pomurju potekala v petek 11.11.2016. V Murski Soboti se bodo sodelujoči zbrali ob 9. uri na Tišinski ulici (na starem Petrolu), v Lendavi pa ob 11.15 na parkirišču Mercator centra. Poleg predstavnikov policije bodo sodelovali učenci OŠ II Murska Sobota in OŠ II Lendava. V natečaju, kjer so izdelovali likovne izdelke na to temo, je sodelovalo okrog 35 pomurskih vrtcev in šol s približno 1200 izdelki.

OE Ravne na Koroškem: Na Koroškem bodo v tem letu sodelovale vse štiri regijske policijske postaje. Največ aktivnosti bo potekalo v petek, na Martinovo, posamezne akcije pa tudi ob drugih dnevih. Aktivnosti bodo izvajali tako policisti sami ob kontrolah prometa, kot tudi posamezne šole in vrtci v sodelovanju s policisti, pridružil se bo tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri Občini Prevalje. Na Koroškem poteka akcija tretje leto zapored in prejeli so rekordno število izdelkov, kar 1043. Izdelke, ki jih policisti ne bodo uspeli razdeliti, bodo podelili še udeležencem regijskega srečanja Aktivno in zdravo staranje (10.11.2016 v Radljah ob Dravi) in pa strokovnem predavanju mag. Janija Prgića za starše dijakov Šolskega centra Ravne na Koroškem (15.11.2016).

OE Novo mesto: Sodelavke OE NIJZ Novo mesto bodo v sodelovanju s Policijsko postajo Novo mesto in učenci z OŠ Center Novo mesto prav tako v petek, 11.11. 2016 ob 11. uri izvedle ulično akcijo, ki bo potekala na obeh avtobusnih postajališčih na Seidlovi cesti v Novem mestu, v bližini OŠ Center. Otroci bodo naključno ustavljenim voznikom delili slikovne izdelke, ki so jih pripravili na natečaju omenjene akcije ter jim zaželeli varno pot, brez alkohola. Od septembra pa do konca oktobra 2016 so zbirali slikovne izdelke otrok na temo alkohola v prometu in prejeli 652 izdelkov z 20 OŠ in vrtcev dolenjske regije, ki so bili ustvarjeni pod mentorstvom 57 učiteljic in vzgojiteljic.

OE Maribor: Tudi v Mariboru bodo v petek 11.11.2016 na Martinovo ob 10:30 v okolici OŠ Ludvika Pliberška (Lackova 4, Maribor) izvedli akcijo Otroci za varnost v prometu. Ves oktober so zbirali risbice otrok iz mariborskih osnovnih šol in zbrali okoli 500 izdelkov. V okviru akcije bodo sodelavke OE NIJZ Maribor pripravile tudi promocijske letake in jih skupaj z risbicami s pomočjo šolarjev OŠ Ludvika Pliberška ter policistov iz Policijske postaje Maribor II razdelile med naključne voznike. Sodelujoči šolarji bodo nagrajeni z odsevnimi trakovi.

OE Kranj: Na Gorenjskem bodo zaključek preventivne akcije izpeljali v petek, 11.11.2016 od 10-12. ure v bližini OŠ Škofja Loka-Mesto. Poleg NJIZ OE Kranj, bodo sodelovali učenci OŠ Škofja Loka - Mesto in Policijske postaje Škofja Loka. Odziv na likovni natečaj je bil zelo dober, saj je letos je v natečaju sodelovalo 19 osnovnih šol in podružnic na Gorenjskem in pod mentorstvom 65 pedagoških delavcev je ustvarjalo več kot 1200 otrok. V ulični akciji bodo predstavniki Policijske postaje Škofja Loka izločali voznike iz prometa, izvajali kontrolo prometa ter test alkoholiziranosti voznikov. Po končani kontroli bodo k voznikom pristopili učenci Osnovne šole Škofja Loka – Mesto ter jim podelili likovni izdelek s sporočilom in knjižico o škodljivosti alkohola. Hkrati jim bodo zaželeli srečno in varno vožnjo brez alkohola. Otroci pa bodo spoznali delo policistov, njihovo službeno vozilo in podobno.

OE Koper: Ulična akcija s sodelovanjem otrok OŠ Podgora Kuteževo in lokalnimi policisti bo potekala tudi na Obali, in sicer v petek 11.11.2016 v okolici OŠ Podgora Kuteževo. Sodelavci NIJZ OE Koper so veseli odličnega odziva šolarjev in njihovih izdelkov.

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se