Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Nova revija Javno zdravje

Nova revija Javno zdravje

26. 1. 2017 | Mosa | novica

Pod okriljem Nacionalnega inštituta za javno zdravje bo letos pričela izhajati nova znanstveno-strokovna revija Javno zdravje. Namen revije je krepitev in povezovanje znanosti ter stroke na področju javnega zdravja ter izmenjava znanstvenih spoznanj, strokovnih izkušenj in mnenj o pomembnih temah na področju javnega zdravja. Glavno merilo za objavo v reviji bo tako doprinos vsebin k razumevanju, ohranjanju in izboljševanju zdravja prebivalstva. Vsebine, predstavljene v reviji, bodo namenjene raziskovalcem in strokovnjakom, ki se ukvarjajo z javnim zdravjem, snovalcem politik na različnih upravnih nivojih in upravljavcem projektov, ki zadevajo zdravje prebivalstva.

V reviji Javno zdravje bodo objavljeni prispevki raziskovalcev in strokovnjakov različnih področij: javnega zdravja, farmacije, antropologije, psihologije, sociologije, prava in drugih ved, ki neposredno ali posredno obravnavajo zdravje prebivalstva. Revija bo izhajala v spletni izdaji, vsebine pa bodo prosto dostopne na spletni strani revije Nacionalnega inštituta za javno zdravje (www.nijz.si/revijajavnozdravje).

Objavljeni bodo izvirni in pregledni znanstveni članki, strokovni članki, diskusije in pisma uredništvu. V reviji bosta umeščeni tudi dve rubriki. V prvi rubriki, ki se bo imenovala “Perspektive”, bodo predstavljena znanstvena stališča različnih strokovnjakov, ki bodo obravnavala izbran javnozdravstveni problem oziroma tematiko. V drugi rubriki, poimenovani “Metodološki pogovori”, pa bomo na inovativen način obravnavali metodologijo raziskovanja. Za več informacij o reviji vas vljudno vabimo, da obiščete spletno stran revije Javno zdravje, ki jo najdete na naslovu: www.nijz.si/revijajavnozdravje, ali pošljete morebitna vprašanja na elektronski naslov: javnozdravje@nijz.si.

Prva številka revije bo obravnavala problematiko staranja prebivalstva. Več informacij najdete v priponki. Navodila za pripravo rokopisov najdete na spletni strani www.nijz.si/revijajavnozdravje. Prosimo vas, da rokopise pošljete na elektronski naslov javnozdravje@nijz.si. Rok za oddajo končnih verzij prispevkov je 6. marec 2017. Tematska številka revije bo objavljena maja 2017.

Vabimo vas tudi k oddaji rokopisov za drugo (netematsko) številko revije Javno zdravje, ki
bo objavljena avgusta 2017. Rokopise pošljite na naslov javnozdravje@nijz.si. Več informacij najdete v priponki.

V upanju, da se nam v prihodnje pridružite kot soustvarjalec, soustvarjalka ter seveda kot
bralec, bralka revije, vas prijazno pozdravljamo!

V imenu uredniškega odbora revije Javno zdravje,


Matej Vinko,
Odgovorni urednik

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se