Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Zdrava = prava odločitev v Savinjski regiji

Zdrava = prava odločitev v Savinjski regiji

26. 11. 2021 | Mosa | novica

Iskanje sinergij v povezovanju predstavnikov strokovne javnosti z različnih področij na temo učinkovite preventive

V sredo, 10. 11. 2021, so predstavniki Zavoda Vozim in Nacionalnega inštituta za javno zdravje izvedli spletno predavanje z delavnico Zdrava = prava odločitev. Predavanje je bilo namenjeno zainteresirani strokovni javnosti, lokalnim odločevalcem Savinjske regije, šolnikom, ki delajo z mladimi, ter drugim, ki jih obravnavana tema neposredno zadeva.

Predavanje z delavnico je predstavljalo vsebinsko nadaljevanje aktivnosti, ki so jih v Zavodu Vozim, v okviru iniciative Heroji furajo v pižamah, z mladimi izvedli junija v Andražu nad Polzelo. Predavatelji so udeležencem predstavili podatke o rabi alkohola in konoplje med mladimi, o vplivu psihoaktivnih snovi na mladostnike, dejavnikih tveganja ter možnostih učinkovite preventive v lokalnem okolju. Podali so tudi informacije in vire o učinkoviti preventivi in programih, specifičnih za Savinjsko regijo, ki se jih lahko udeleženci poslužijo pri svojem delu.

V delavnici so udeleženci obravnavali/ocenjevali namišljen primer preventive za mlade ter poskušali identificirati pomanjkljivosti, priložnosti in možnosti naslavljanja problematike rabe alkohola, konoplje in drugih psihoaktivnih snovi med mladimi v lokalnem okolju.

Predavanja se je udeležilo 21 oseb z različnih področij dela in kraja delovanja. Med slušatelji so bili predstavniki centrov za socialno delo, osnovnih in srednjih šol, zdravstva in nevladnih organizacij iz Savinjske regije.

Predavanje je bilo izvedeno v okviru programa Heroji furajo v pižamah, ki je sofinancirano s strani Ministrstva za zdravje in Javne agencije RS za varnost prometa.

Vir novice: Zavod Vozim.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se