Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Vabilo: Nacionalna konferenca ob mesecu preprečevanja zasvojenosti, 14. november 2017

Vabilo: Nacionalna konferenca ob mesecu preprečevanja zasvojenosti, 14. november 2017

18. 10. 2017 | Mosa | novica

Nacionalni inštitut za javno zdravje - NIJZ v sodelovanju z  Ministrstvom za zdravje in Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti vabi na Nacionalno konferenco ob mesecu preprečevanja zasvojenosti, ki bo v Kongresnem Centru Thermana v Laškem, 14. novembra 2017, od 9. do 15. ure. 

Na NIJZ so zapisali, da bo letošnja konferenca priložnost za srečanje z »net generacijo«, spoznavanje njenih značilnosti ter izzivov, ki jih prinaša delo z njimi. Kako, na primer, razumemo »lajkanje«? Današnja generacija otrok in mladostnikov ima precej drugačne vrednote, svojevrsten način razmišljanja in delovanja. Strokovnjaki jo imenujejo tudi »generacija Z« ali »e-generacija« - preti-rano zaščitena od svojih staršev in starih staršev, navajena opravljati več opravil naenkrat, želela bi vse in to takoj. Bolje se znajde v virtualni komunikaciji kot v komunikaciji v živo, njena referenčna točka so družabna omrežja in medmrežje. Težave nastanejo, ko se v različnih okoljih in kontekstih srečujejo različne generacije, ki izhajajo vsaka iz svojih vrednot, prepričanj in načinov delovanja. Posledice so medsebojno nerazumevanje, konflikti, nezadovoljstvo, občutki nemoči, nesprejetos-ti, neprimerni pristopi, stiske … Kakšni so vzgojni stili staršev?

Ideja, da otrok zmore vse, hkrati pa stremljenje k starševskemu nadzoru nad vsemi podrobnostmi njegovega življenja, mlade pušča nesamozavestne in nepripravljene za realno pot, ki bo - le morda - pripeljala do uspeha. Mladi želijo pustiti svoj pečat v svetu, hkrati pa se težko soočajo z zahtevami okolja, ki pričakuje njihov trud.

Je potemtakem zares na dlani, kam naj usmerimo preventivne programe prihodnosti? Na katerih področjih je potrebno mlade podpirati in kako? Prispevajmo s svojimi pogledi, znanjem in lastno izkustveno prakso.

Svojo udeležbo lahko sporočite tukaj, najkasneje do 2. novembra 2017. 

Vabilo in program srečanja najdete tukaj.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se