Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Zveza klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije: Nudenje psihosocialne podpore v času epidemije

Zveza klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije: Nudenje psihosocialne podpore v času epidemije

3. 4. 2020 | Mosa | novica

Na Zvezi klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije izvajamo dva temeljna programa: program Rehabilitacija in program Svetovalnica.

Program Rehabilitacija predstavlja nadaljevanje zdravljenja za posameznike in njihove svojce, ki so že zaključili intenzivni del zdravljenja odvisnosti od alkohola (hospitalni ali ambulantni). Izvaja se v skupinah v klubih zdravljenih alkoholikov. Prav skupina je tista, ki igra pomembno vlogo pri rehabilitaciji oseb odvisnih od alkohola. V tem obdobju epidemije pa so vse skupine praktično čez noč prekinile s svojim delom. Strokovni delavci, ki vodimo posamezne skupine smo bili primorani hitro poiskati nove oblike dela z uporabniki. V tem obdobju smo tako zagotovili, da imajo vsi uporabniki možnost telefonskega pogovora s strokovnimi delavci, poslužujemo se uporabe elektronskih sporočil ter uporabnike spodbujamo, da preko telefona vzdržujejo stike z drugimi člani znotraj skupine.

V program Svetovalnica so vključeni posamezniki, ki imajo težave s tveganim, škodljivim pitjem alkohola ali uporabo drugih PAS. V program posamezniki prihajajo redno tedensko na individualne razgovore skupaj s svojimi bližnjimi. Tudi za te posameznike smo zagotovili, da se program odvija v prilagojeni obliki naprej: preko telefonskih pogovorov, skypa in elektronskih sporočil.

Izredne razmere in socialna izolacija pri že tako ranljivih posameznikih povzročajo še večjo stisko, zato je nujno, da z ustrezno pomočjo zmanjšamo tveganje za poslabšanje trenutnega stanja.
Odločili smo se, da program Svetovalnica v tem obdobju ponudimo tudi drugim osebam.

Vsem, ki bi potrebovali psihosocialno podporo in razbremenilni pogovor, smo na voljo na telefonskih številkah: 031 493 643 in 041 911 179 ali po elektronski pošti: zvezakzaslovenije@gmail.com.

 

Iris Ohojak, univ. dipl. ped.

strokovna delavka

https://www.zveza-kza-slovenije.si/

 

ZVEZA KLUBOV ZDRAVLJENIH ALKOHOLIKOV SLOVENIJE

PREŠERNOVA 6a, P.P.19, 5220 TOLMIN, SLOVENIJA

Telefon: 031 493 643, 041 753 412

E-mail: zvezakzaslovenije@gmail.com

http://www.zveza-kza-slovenije.si/

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se