Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Izvajanje programov in nudenje psihosocialne podpore in pomoči v času epidemije covid-19

Izvajanje programov in nudenje psihosocialne podpore in pomoči v času epidemije covid-19

22. 11. 2020 | Mosa | novica

Zveza klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije izvaja dva temeljna programa: program Rehabilitacija in program Svetovalnica. 

Program Rehabilitacija se izvaja v terapevtskih skupinah v društvih zdravljenih alkoholikov. Predstavlja nadaljevanje zdravljenja odvisnosti od alkohola za posameznike in njihove svojce, ki so že zaključili bolnišnično ali ambulantno zdravljenje. Prav skupina je tista, ki igra pomembno vlogo pri rehabilitaciji oseb odvisnih od alkohola. Zaradi ukrepov, ki trenutno veljajo v državi, se program ne more izvajati v živo. Z vsemi uporabniki pa imajo terapevti redne tedenske stike. V večini se poslužujejo telefonskih klicev, nekateri pa tudi stikov preko elektronske pošte, sms sporočil ali video konferenc. Uporabniki so zelo veseli klicev, kar tudi izrazijo. Spodbujajo jih tudi, da vzpostavljajo telefonske klice ali druge oblike stikov tudi z drugimi člani društva.  

V program Svetovalnica so vključeni posamezniki, ki imajo težave s tveganim, škodljivim pitjem alkohola ali uporabo drugih PAS. V program posamezniki prihajajo redno tedensko na individualne razgovore skupaj s svojimi bližnjimi. Tudi za te posameznike so zagotovili, da se program izvaja v prilagojeni obliki in sicer preko telefonskih pogovorov, video klicev in elektronskih sporočil.

Vsem uporabnikom so zagotovili, da imajo možnost razgovora s strokovnimi delavci na daljavo. Program se redno tedensko izvaja kljub omejitvam. Izredne razmere in socialna izolacija pri že tako ranljivih posameznikih povzročajo še večjo stisko, zato je nujno, da z ustrezno pomočjo zmanjšamo tveganje za poslabšanje trenutnega stanja. 

Odločili so se, da program Svetovalnica v tem obdobju ponudimo tudi drugim osebam, zato je kontakt na voljo vsem, ki so se znašli v socialni stiski in potrebujejo pogovor in pomoč.  

Vsem, ki bi  potrebovali psihosocialno podporo in razbremenilni pogovor, so na voljo na telefonskih številkah: 031 479 296 in 041 359 499 ali po elektronski pošti: zvezakzaslovenije@gmail.com.

Vir novice: https://www.zveza-kza-slovenije.si/

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se