Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Društvo Nova pot Radenci vabi na predavanje

Društvo Nova pot Radenci vabi na predavanje

27. 2. 2012 | Mosa | novica

Objavljamo vabilo Društva Nova pot Radenci:

Društvo Nova pot Radenci vabi!

V soboto, 17. marca 2012, od 9. do 14. ure organiziramo predavanje in delavnice z naslovom Kako izboljšati medsebojni odnos, namenjene tako zdravljencem in njihovim svojcem kakor tudi njihovim odraslim otrokom. Srečanje bo potekalo v konferenčni dvorani Hotela RADIN v Radencih.

V prvem predavanju se bosta zakonca Kociper dotaknila čeri in zapletov v medsebojnih odnosih. Iskala bosta odgovore na določena vprašanja, npr. zakaj se nam sanje o medsebojni ljubezni tako težko uresničijo? Kako to, da se mnogi pari poslužijo izhoda iz odnosa v odvisnost? Naravna pot odnosa vključuje težave in konflikte, saj so nekaj normalnega. A dobro je, če v konfliktih in krizi oba vidita in najdeta priliko za rast. Kakšna rast v medsebojnem odnosu se ponuja paru, ko se reši odvisnosti od alkohola?

Magister Jože Jakopič bo imel predavanje z naslovom Prijateljska skupina – priložnost in pomoč za zorenje. Strnil bo več kot štiridesetletne izkušnje iz svojega dela v skupinah alkoholikov. Terapevtske skupine, ki se obdržijo, se lahko spremenijo v prijateljske skupine. V njih ima tako terapevt kot vsak udeleženec leta in leta priložnost odraščati in zoreti tako v osebnem, partnerskem kot v prijateljskem odnosu.

Po obeh predavanjih bo delo v manjših skupinah in na koncu plenum. Kotizacije za predavanje ni, prijavite se lahko do 10. 3. 2012 na npradenci@volja.net  ali GSM 031 538 586.

Kdor želi odnos v dvoje izboljševati bolj temeljito, bo imel to možnost na štirih celodnevnih delavnicah z naslovi: Vpliv otroštva na partnerski odnos, Kako se pogovarjati, Kako se povezati v različnosti moške in ženske narave ter Intimnost in spolnost. Več informacij najdete na http://www.ljubezensi.si/.

Jože Kociper, psihiater in Lidija Kociper, psihologinja

Spletna stran Ambulante za odvisne od alkohola: http://www.dzdravje.si/kociper
Spletna stran društva zdravljenih alkoholikov: http://www.novapotradenci.lrf-pomurje.si/

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se