Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Začela se je preventivna akcija "40 dni brez alkohola"

Začela se je preventivna akcija "40 dni brez alkohola"

4. 3. 2022 | Mosa | novica

Tako kot vsako leto se je tudi letos začela preventivna akcija "40 dni brez alkohola". Namen akcije, ki letos poteka že sedemnajsto leto, je prebivalce Slovenije spodbuditi k abstinenci od alkohola in s tem zmanjšati posledice zaradi pitja alkohola.

V akciji lahko sodelujete tako, da v času trajanja akcije (in priporočeno tudi po njej) ne pijete alkoholnih pijač in jih ne ponujate drugim. V akciji lahko sodelujejo posamezniki, pari, družine, celotna skupnost, društva, …  S svojim sodelovanjem pripomorete k spreminjanju družbene sprejemljivosti pitja alkohola in ravno zaradi tega pobuda ni namenjena samo tistim, ki imajo težave zaradi pitja alkohola, temveč vsem.  S svojim sodelovanjem pa izkazujete tudi solidarnost z vsemi, ki že imajo težave zaradi lastnega pitja ali pitja nekoga drugega.

Organizatorji akcije ob tem predajajo sporočilo, da je alkohola na skupnih dogodkih, v naših skupnosti in družinah preveč.  

Akcijo, ki traja do 16. aprila 2022, organizirajo Slovenska Karitas, Med.Over.Net in Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa – Direkcija RS za ceste – Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Več o akciji lahko preberete tukaj.

Vir novice:  https://brezalkohola.si/

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se