Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  92,9% španskih študentov meni, da je dostop do drog zelo enostaven

92,9% španskih študentov meni, da je dostop do drog zelo enostaven

14. 4. 2010 | Mosa | novica

Nova študija o študentih in drogah, ki jo je izvedla španska univerza “Universidad Pablo de Olavide” v Sevilli je pokazala, da 92,9% španskih študentov meni, da je dostop do drog zelo enostaven. Dejstvo, da večina študentov pozna dostop do drog še ne pomeni, da je tudi uporaba drog zelo razširjena, vsaj ne v primeru ilegalnih drog. Študija je pokazala, da je 11,6% študentov že uporabljalo marihuano in 0,9% kokain. Študija je tudi jasno pokazala, da so najbolj uporabljene droge legalne, 62,8% jih poroča, da pijejo alkohol in 22,9% kadi tobak.

Glede navad pitja alkohola je študija razkrila, da 69,5% anketiranih študentov sodeluje v t.i. "botellónih"(i) in  sicer 31,5% študentov to počne povprečno enkrat tedensko, 10,3% dvakrat tedensko in 2% več kot dvakrat tedensko.

Čeprav jih 91,5% meni, da obstaja neposredna povezava med uporabo drog in nasilnim vedenjem, večina študentov ne podpira ilegalizacije drog. Vnedar pa jih 64,3% meni, da bilo potrebno uvesti sankcije za uporabo drog v javnosti in 42,6% jih meni, da bi morale biti dovoljene za zasebno uporabo. 

(i) Botellóon je navada, ki se dogaja prevsem v španskem nočnem življenju, in vključuje zbiranje velikega števila mladih ljudi, starih predvsem med 16 in 24 let, za to, da bi pili alkohol, ki so ga prej kupili v trgovinah (ponavadi v supermarketih) in da bi poslušali glasbo in se pogovarjali. To se pogosto dogaja zaradi visokih cen alkohola v barih, ali pa zaradi mladoletnosti.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se