Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Najava:(Pre)živeti sodobno negotovost - delavnica in predavanje

Najava:(Pre)živeti sodobno negotovost - delavnica in predavanje

9. 9. 2022 | Mosa | novica

Društvo za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije v okviru praznovanja 25.letnice organizira dvodnevno izobraževanje, na katerem se bodo posvetili terapevtskemu delu z negotovostjo. Delavnica in predavanje prof. dr. Marka H. Freestona, bosta potekali 10. in 11. 11. 2022.

V obdobju pandemije se je poleg dejanske grožnje kot pomemben dejavnik anksioznosti izkazala negotovost glede prihodnosti. Tekom izobraževanja bodo predstavljeni trije uveljavljeni modeli, ki tvorijo okvir za razmišljanje o tem, kako grožnja in negotovost prispevata k stiski ter katere so najpomembnejše terapevtske naloge za podporo ljudi pri spoprijemanju z negotovostjo. Poleg aktualnega konteksta pandemije je model pomemben za vsako situacijo z elementi grožnje in negotovosti (resna bolezen, oskrba dementne osebe, cepljenje, dolgotrajni covid, podnebne spremembe, geopolitična negotovost ipd.). 

Mark H. Freeston, profesor klinične psihologije na univerzi v Newcastlu in vodja raziskovalne ekipe UNiCORN, se svojo celotno poklicno kariero posveča razvoju in preizkušanju različnih modelov in terapevtskih pristopov za zdravljenje obsesivno-kompulzivne motnje in generalizirane anksiozne motnje. Zadnje desetletje se usmerja predvsem na raziskovanje tolerance na negotovost, ki je vse bolj prepoznana kot transdiagnostična ranljivost in pomemben vzdrževalni dejavnik.

Več podrobnosti o vsebini izobraževanja lahko preberete v prilogi, prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 1.11.2022.

Izpolnjeno prijavnico pošljite na naslov društva: dvktslovenije@gmail.com.

Vir novice: Društvo-vkt.org

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se