Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Akcija Slovenija piha 0,0,

Akcija Slovenija piha 0,0,

4. 11. 2023 | Mosa | novica

Ministrstvo za zdravje in Policija letos že osmič izvajata akcijo za manj popitega alkohola in manj opitih voznikov na slovenskih cestah. Policisti bodo po vsej Sloveniji izvajali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, skupaj z Ministrstvom za zdravje bodo ozaveščali o pasteh prekomernega pitja alkohola, akcijo pa zaključili s koncertom "Slovenija piha 0,0".

Akcija Slovenija piha 0,0 se pričenja 6. novembra, ko bodo policisti vse do konca tedna oziroma do 12. novembra poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov, preverjali vsebnost alkohola v izdihanem zraku. Kršitelje čaka kazen v skladu s predpisi, vozniki, ki bodo »napihali 0,0«, pa bodo prejeli letak z možnostjo pridobitve vstopnice za tradicionalni koncert Policijskega orkestra z glasbenim gostom Hamotom, ki bo 6. decembra v Kino Šiška v Ljubljani.

Akcijo ozaveščanja o škodljivih posledicah alkohola bodo v medijih in na družbenih omrežjih nadaljevali še cel mesec november. Možnosti za pridobitev vstopnic so razširili in jih namenili tudi sledilcem na Facebook strani Slovenija piha 0,0.

Alkohol deluje opojno, povzroča zasvojenost in škoduje zdravju. Škoda prekomernega pitja se kaže na vseh področjih našega življenja. Še posebej v cestnem prometu, ko alkohol in druge psihoaktivne snovi vplivajo na spremembo vozniških sposobnosti in slog vožnje, zato prispevajo k večjemu tveganju za nastanek prometne nesreče.

Z Ministrstva za zdravje še sporočajo, da smo za varnost v prometu odgovorni vsi udeleženci, zato naj skupaj izberemo pravo odločitev in poskrbimo, da bo tudi v času martinovanja Slovenija pihala 0,0!

Vir novice: Ministrstvo za zdravje. 

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se