Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  MZ: Javna obravnava Predloga Resolucije o nacionalnem programu duševnega zdravja 2018-2028

MZ: Javna obravnava Predloga Resolucije o nacionalnem programu duševnega zdravja 2018-2028

5. 12. 2017 | Mosa | novica

 

Ministrstvo za zdravje je v javno obravnavo posredovalo Predlog Resolucije o nacionalnem programu duševnega zdravja 2018-2028 (RNPDZ). Javna obravnava bo trajala do 2. januarja 2018.

 

Na ministrstvu za zdravje so zapisali, da Predlog Resolucije o nacionalnem programu duševnega zdravja 2018-2028 (RNPDZ) upošteva temeljna načela varstva človekovih pravic, ki jih je Republika Slovenija sprejela z Ustavo RS in mednarodnimi dokumenti, kot sta Konvencija o pravicah invalidov in Konvencija o otrokovih pravicah. Namen RNPDZ je krepiti in ohranjati dobro duševno zdravje vseh prebivalcev Slovenije, preprečevati duševne motnje od najzgodnejšega obdobja do pozne starosti, zmanjšati stigmo in diskriminacijo oseb z duševnimi motnjami, vzpostaviti podporno okolje za dobro duševno zdravje in približati službe in storitve za duševno zdravje uporabnikom. Predlog resolucije med prednostna področja uvršča tudi ukrepe za zmanjševanje tvegane in škodljive rabe alkohola. 
Dokument, ki je v javni obravnavi, najdete tukaj

 
 
 
 
 
 
 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se