Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  NIJZ: Nacionalna konferenca ob mesecu preprečevanja zasvojenosti 2016 "Skupaj zmoremo več"

NIJZ: Nacionalna konferenca ob mesecu preprečevanja zasvojenosti 2016 "Skupaj zmoremo več"

26. 10. 2016 | Mosa | novica

November je mesec preprečevanja zasvojenosti in mesec, namenjen povečanju ozaveščenosti javnosti na področju zasvojenosti, spodbujanju dialoga in odpiranju ter reševanju perečih vsebin na tem področju. Zasvojenost in z njo povezane posledice predstavljajo resen problem sodobne družbe, ki ima mnoge razsežnosti. Ni vezan le na zlorabo dovoljenih in nedovoljenih drog, pač pa tudi na druge oblike zasvojenosti, kot so igre na srečo, motnje hranjenja, zasvojenost z računalniki, z odnosi, delom ipd. S področja alkoholne problematike je bilo predstavljeno pivsko vedenje nekaterih populacijskih skupin v Sloveniji in prikaz 20 let raziskave ESPAD o razširjenosti pitja alkohola med šolsko mladino (gl. spodaj).

Na letošnji konferenci z naslovom »Skupaj zmoremo več«, ki je potekala 20. oktobra v Portorožu, so bile predstavljene ugotovitve najnovejših raziskav v Sloveniji na področju različnih zasvojenosti, vključno z računalniškimi igrami, preventivno dejavnostjo v praksi (predstavil jo je Gregor Burkhart iz Evropskega centra za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami (EMCDDA), potekalo pa je tudi delo v skupinah, v katerih so skušali razmišljati o tem, kako lahko v okolju, v katerem živimo, skupaj dosežemo še večji napredek na področju preprečevanja odvisnosti in izboljšamo sodelovanje med programi v skupnosti.

Predstavitve s konference:

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se