Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  I. nacionalna konferenca o alkoholni politiki

I. nacionalna konferenca o alkoholni politiki

30. 10. 2010 | Mosa | novica

Ministrstvo za zdravje bo organiziralo I. nacionalno konferenco o alkoholni politiki, ki bo 2. in 3. novembra 2010 na Brdu pri Kranju, v Kongresnem centru, dvorana Splendens.

Alkohol predstavlja velik javno zdravstveni in družbeni problem. V Evropi je alkohol tretji najpomembnejši vzrok za prezgodnjo umrljivost in obolevnost, med mladimi pa celo prvi.

V Sloveniji tako kot v EU odrasli prebivalci v povprečju spijejo med 10 in 13 litrov čistega alkohola na leto, kar nas uvršča v sam svetovni vrh. Kar 1,3% bruto nacionalnega proizvoda v Evropi porabimo za zdravljenje posledic škodljive rabe alkohola.

Prva nacionalna konferenca o alkoholni politiki v Sloveniji bo tako sledila ciljem letošnje evropske konference in bo spodbujala predvsem k mobilizaciji zdravstva in širše skupnosti za uspešnejše reševanje tega problema. Del konference bo namenjen tudi izmenjavi informacij in dobrih praks, ki v Sloveniji že obstajajo na tem področju in bi jih bilo dobro razširiti.

Glede na to, da gre za model, ki naj bi v prihodnje zaživel tudi v drugih državah EU, bodo na konferenci spregovorili tudi predstavniki Svetovne zdravstvene organizacije in Evropske zveze nevladnih organizacij za alkoholno politiko (EUROCARE). Izhodišča za sodobno alkoholno politiko bo predstavil Dr. Peter Anderson, eden ključnih analitikov alkoholne politike v evropskem prostoru.

Konferenca je namenjena vsem, ki v okviru svojih pristojnosti lahko prispevajo k zmanjševanju tvegane in škodljive rabe alkohola v Sloveniji.

Vabilo k predstavitvi preventivno promocijskih projektov najdete med clanki na Mosini strani.

Vljudno vabljeni!

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se