Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Zaključki nove raziskave: Uvedba zakonske prepovedi oglaševanja alkohola edina prava rešitev

Zaključki nove raziskave: Uvedba zakonske prepovedi oglaševanja alkohola edina prava rešitev

6. 5. 2012 | Mosa | novica

Evropska alkoholna industrija ne varuje mladih pred trženjem alkohola. Zaključki nove raziskave: Uvedba zakonske prepovedi oglaševanja alkohola je edina prava rešitev.

Mladi v Evropi so redno izpostavljeni oglaševanju alkohola na televiziji. Nova evropska raziskava je pokazala, da delovanje tako imenovane samoregulacije alkoholnega oglaševanja ne varuje mladih pred izpostavljenostjo oglasom za alkohol.

Ta ugotovitev je v nasprotju z nedavnimi izjavami alkoholne industrije. Ta industrija namreč trdi, da samoregulacija deluje odlično in da jo je potrebno razširiti. V AMMIE raziskovalci zato sklepajo, da lahko samo popolna prepoved oglaševanja alkohola prepreči škodljiv vpliv, ki ga ima tovrstno oglaševanje na raven uživanja alkohola mladih.

Nova raziskava je del projekta AMMIE (Alcohol Monitoring Marketing in Europe); projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije, koordinira pa ga Nizozemski inštitut za alkoholno politiko (STAP). Raziskavo so izvajali v Bolgariji, na Danskem, v Nemčiji, Italiji in na Nizozemskem v sodelovanju s šolo John Hopkins Bloomberg School For Public Health (ZDA).

Poročila AMMIE so na voljo na spletni strani EUCAM.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se