Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Pričetek preventivne akcije 0.0 šofer - Trezna odločitev

Pričetek preventivne akcije 0.0 šofer - Trezna odločitev

17. 5. 2013 | Mosa | novica

Z namenom preprečevanja udeležbe v prometu pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanja števila prometnih nesreč povezanih s tem, se danes, v petek, 17. maja, prične prvi del preventivne akcije "0,0 šofer - Trezna odločitev". Akcijo koordinira ministrstvo za zdravje  v okviru Resolucije Nacionalnega programa varnosti cestnega prometa za obdobje 2013 - 2022, v akciji pa aktivno sodelujejo Javna agencije RS za varnost prometa, policija, inšpekcijske službe, strokovne institucije in nevladne organizacije.

Akcija 0,0 šofer -Trezna odločitev bo letos, glede na izkušnje in statistične podatke iz preteklih let skoncentrirana predvsem na vikende in na nočni čas, potekala v večih delih: v času od 17. - 19. maja, od 19. - 20. oktobra, od 8. - 10. novembra in od 9. do 15. decembra 2013. V tem času bodo po celotni Sloveniji potekale različne aktivnosti, ki vključujejo tako delovanje državnih institucij kot tudi stroke in nevladnih organizacij.

 

Zagotovljen bo poostren policijski nadzor nad vožnjo pod vplivom alkohola, poostren nadzor pa bodo izvajale tudi inšpekcijske službe in sicer nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola. Pristojni inšpektorati se bodo osredotočili na strežbo alkohola s strani gostincev, zlasti glede prepovedi prodaje in ponudbe alkohola mladoletnim in vidno alkoholiziranim osebam. Inšpekcijski nadzor pa se bo izvajal tudi nad prepovedjo prodaje in ponudbe alkohola med delovnim časom na delovnem mestu in nad prepovedjo opitosti na delovnem mestu.

 

Sporočilo za javnost Ministrstva za zdravje najdete tukaj.

 

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se