Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Dogodek ‘Mreža organizacij za pomoč pri alkoholu se predstavlja‘

Dogodek ‘Mreža organizacij za pomoč pri alkoholu se predstavlja‘

23. 3. 2021 | Mosa | novica

Akcija 40 dni brez alkohola se je prevesila v zaključni del. Ob tej priložnosti organizatorji akcije ob podpori NIJZ organizirajo zaključni dogodek, na katerem bodo sodelujoči izmenjali informacije o oblikah pomoči ob težavah z alkoholom. Dogodek ‘Mreža organizacij za pomoč pri alkoholu se predstavlja‘, bo v torek, 30. 3. 2021, od 9.30 do 11.00 (Zoom).

Na strokovnem srečanju bo komunikologinja in magistra psihologije mag. Tadeja Hočevar, ki je tudi vodja projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola na NIJZ, predstavila izkušnje in dosedanje dosežke projekta. Diplomirana medicinska sestra Tatjana Lekšan iz ZD Ljubljana bo opisala, kako konkretno poteka pomoč po zdravstvenih domovih v okviru pristopa SOPA in kakšne so njene osebne izkušnje oziroma pogledi na to problematiko, partnerka zdravljenega alkoholika bo predstavila svoj vidik in mnenje, kako lahko svojci postopajo, da se alkoholik prej in lažje odloči, da poišče pomoč. Deset nevladnih organizacij, ki v Sloveniji nudijo pomoč tistim, ki imajo težave zaradi alkohola (zasvojeni, svojci, otroci), bo v kratkih predstavitvah in izmenjavi mnenj predstavilo mrežo, ki jo nevladne organizacije držijo v slovenskem prostoru.

Dogodek je namenjen strokovnim delavcem, ki delujejo na področju zasvojenosti (z alkoholom), prostovoljcem, novinarjem in zainteresirani javnosti, ki bi želeli spoznati, kakšne oblike pomoči trenutno delujejo pri nas in kam se lahko obrnejo po pomoč pri težavah z alkoholom.

Prijavite se lahko tukaj

Več informacij: Andreja Verovšek, andreja.verovsek@karitas.si in 040 464 340.

Vir novice: https://brezalkohola.si/mreza-organizacij-za-pomoc-pri-tezavah-z-alkoholom-se-predstavlja/

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se