Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  SOPA dnevi brez alkohola: septembra osem dogodkov po Sloveniji

SOPA dnevi brez alkohola: septembra osem dogodkov po Sloveniji

18. 9. 2020 | Mosa | novica


Dan brez alkohola je obeležitev posebnega dne v okviru projekta SOPA - Skupaj za odgovoren odnos do alkohola, ki ga sofinancirata sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Na ta dan želijo v 8 različnih regijah po Sloveniji in različnih datumih v septembru predstaviti javnosti aktivnosti projekta ter se pogovoriti o zdravih življenjskih izbirah. Obiskovalci bodo lahko dobili informacije o problematiki pitja alkohola v slovenski družbi, o posledicah čezmernega pitja, pogovori pa bodo potekali tudi v smeri prepoznavana čezmernega pitja in  izibranja zdravih alternativ. 

Na dogodkih bodo sodelovali tudi predstavniki šestih nevladnih organizacij, ki sodelujejo pri projektu: Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, Zveza paraplegikov Slovenije, ŠENT – Slovensko združenje za duševno zdravje, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Slovenska karitas in Športna unije Slovenije. Ponekod bodo prisotni tudi predstavniki uradov za delo ZRSZ, predstavniki policije ter lokalne skupnosti.

Dnevi brez alkohola bodo potekali: 

  • 16. september KRANJ

Slovenski trg, od 10. do 14. ure v okviru Evropskega tedna mobilnosti.

  • 18. september MURSKA SOBOTA

Pred Hišo sadeži družbe Murska Sobota, Štefana Kovača 20, od 10. do 12. ure v okviru Dneva za spremembe. Pohod po Murski Soboti – start ob 10:15 – zbirališče dvorišče Hiše sadeži družbe. Ob 11:00 prihod na lokacijo NIJZ OE MS (Arhitekta Novaka 2b, 9000 M. Sobota) in izvedba različnih aktivnosti ter predstavitev vključenih organizacij.

  • 18. september LJUBLJANA

Pohod na Poti spominov in tovarištva in rekreacijskih površinah ob Koseškem bajerju v okviru Dneva za sprememba v sodelovanju s ŠENT med 10. in 14. uro (v primeru slabega vremena se aktivnost prestavi za en teden). Dogodek se bo pričel s pohodom ob 10:00 na LPP postajališču Tbilisijska v Mestnem logu. Od tam nas bo pot vodila okoli Ljubljane do Koseškega bajerja, kjer bomo ob 12:00 pripravili krajši program za udeležence pohoda in mimoidoče.

  • 19. september KOPER

Pristaniška ulica, od 9. do 13. ure v okviru Evropskega tedna mobilnosti – Otok zdravja

  • 19. september MARIBOR

Pekarna, od 10. do 12. ure v okviru Dneva za spremembe v sodelovanju z MKC Maribor

  • 21. september VIPAVA

Glavni trg, od 14. do 16. ure v okviru Evropskega tedna mobilnosti v sodelovanju z Občino Vipava in Zavodom za turizem TRG Vipava

  • 21. september BREŽICE

Pred Centrom za krepitev zdravja Brežice (oz. Nogometni stadion Brežice), Cesta bratov Milavcev 18, od 11. do 13. ure v okviru Evropskega tedna mobilnosti v sodelovanju z Občino Brežice, Zavodom za šport Brežice, Integralom, Policijo, Posavcem, SB Brežice, CKZ ZD Brežice

  • 22. september RAVNE NA KOROŠKEM

Grajski park Ravne na Koroškem, od 10. do 12. ure v okviru Evropskega tedna mobilnosti, Dneva za spremembe in Koroške v gibanju v sodelovanju z Občino Ravne na Koroškem

Dogodki so prilagojeni na trenutne razmere zaradi COVID-19.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se