Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  AVP: Nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola

AVP: Nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola

17. 6. 2021 | Mosa | novica

16. junija 2021 se je pričel prvi del nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi. Akcija bo potekala do 22. junija 2021, koordinira pa jo Agencija za varnost prometa v sodelovanju s Policijo.

Agencija za varnost prometa in Policija javnost pozivata k ničelni toleranci do udeležbe v prometu pod vplivom alkohola, saj neodgovorno in nepremišljeno vedenje zaradi pitja alkohola prinaša težke posledice. Na nesprejemljivost vožnje pod vplivom alkohola opozarjajo z glavnim sporočilom kampanje, ki izhaja iz ljudske pesmi »Kol’kor kapljic, tol’ko let«. Besedilo izvirne pesmi pravi, da ob vsakem rojstnem dnevu popijemo še več kapljic alkohola in tako slavimo življenje. Toda v prometu, in tudi sicer, to ne velja. Več kapljic alkohola ne pomeni boljše zabave, ampak predvsem povečuje tveganje za ogrožanje cestnega prometa, zdravja in življenja vseh udeležencev. S tem namenom je agencija FUTURA DDB, prilagodila glavno sporočilo izvirne pesmi, ki se zdaj glasi »Kol’kor kapljic, tolk’ nesreč« in je naslovna tema nove preventivne kampanje.

Pitje alkohola je bilo do 31. maja letos vzrok sedmim smrtnim žrtvam na slovenskih cestah. Letos se je v primerjavi z lanskim letom zvišala povprečna stopnja med vsemi alkoholiziranimi povzročitelji prometnih nesreč, ki letos zanaša 1,42 promila, lani pa 1,39 promila. Med povzročitelji izstopajo starostne skupine od 18-24, od 25-34 in od 55-64 let, med vzroki za nastanek pri alkoholiziranih voznikih pa sta v ospredju neprilagojena hitrost in nepravilna stran/smer vožnje.

Vir novice: Agencija za varnost prometa.

Več o problematiki alkohola najdete tukaj.

Viri pomoči v primeru težav z alkoholom so dostopni tukaj.

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se