Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  7. december: tretji del nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola

7. december: tretji del nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola

4. 12. 2020 | Mosa | novica

V ponedeljek, 7. decembra 2020, se prične tretji del nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu. Akcijo koordinira Agencija za varnost prometa, ki je v tokratni akciji k sodelovanju povabila tiste, ki so prvi posredovalci na kraju prometne nesreče in neposredno po njej: reševalce, zdravnike, policiste in gasilce. Preventivne aktivnosti se z namenom prispevati k obvladovanju epidemije izvajajo na platformah družbenih omrežij. Zdravniki in reševalci Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, Zdravstvenega doma Maribor – Centra za nujno medicinsko pomoč in reševalne prevoze, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Policija in Zavod Reševalni pas, v kratkih osebnih sporočilih slovensko javnost pozivajo k ničelni toleranci do alkohola v prometu.

Od 7. do 31. decembra 2020 bo policija na območju Slovenije izvajala poostrene nadzore psihofizičnega stanja voznikov. Policisti bodo preverjali vožnjo pod vplivom alkohola, poleg tega pa bodo izvajali preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu. V okviru akcije, ki bo izvedena skupaj z Ministrstvom za zdravje, bodo voznikom, ki bodo napihali 0,0, izročili vstopnico za tradicionalni koncert Slovenija piha 0,0. V prvih enajstih mesecih letošnjega leta je Policija ugotovila 11.277 kršitev s področja alkohola, v enakem obdobju lani pa 12.358. Odrejenih je bilo 315.784 alkotestov (384.136 lani), od katerih je bilo 10.934 pozitivnih (11.914 lani), 311 pa je bilo odklonjenih (306 lani). Odrejenih je bilo 1.520 strokovnih pregledov za droge (1.501 lani), od katerih je bilo 235 pozitivnih (265 lani), 929 oseb pa je strokovni pregled odklonilo (871 lani). Agencija za varnost prometa je maja Policiji donirala 1.000 hitrih testov za droge, z namenom, da se področje nadzora nad vožnjo pod vplivom droge še okrepi.

Vir novice in več informacij najdete tukaj: Agencija za varnost prometa.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se