Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave

Akcija

2. 12. 2011 | Ministrstvo za zdravje | članek

Republika Slovenija, Ministrstvo za zdravje
www.mz.gov.si

SPOROČILO ZA JAVNOST, dne 2.12.2011

Akcija "0,0 šofer" –  trezna odločitev, s katero želimo zmanjšati škodljivo in tvegano rabo alkohola v povezavi z varnostjo v cestnem prometu, se nadaljuje tudi v decembru. V veselem prazničnem obdobju pozivamo vse udeležence v prometu k previdnosti in odgovornemu vedenju v povezavi z vožnjo in alkoholom, saj imajo take nepremišljene odločitve vse prevečkrat tragične posledice, ki lahko drastično spremenijo življenje vsem udeleženim v nesreči, njihovim svojcem in prijateljem.

Gre za usklajeno akcijo ministrstva za zdravje, Javne agencije RS za varnost prometa, policije, inšpekcijskih služb, strokovnih institucij in nevladnih organizacij, s katero sodelujemo pri izvajanju Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2007–2011.

Ves december bodo tako potekali poostreni nadzori nad vožnjo pod vplivom alkohola, policisti in pristojne inšpekcijske službe pa bodo izvajali tudi poostren nadzor nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola. Zato trgovski in gostinski sektor še posebej pozivamo k doslednemu upoštevanju zakonskih določb in odgovornejši strežbi alkohola.

Potekale bodo številne preventivne in medijske aktivnosti, ki jih bodo poleg državnih in strokovnih institucij izvajale tudi različne nevladne organizacije, ki imajo pri preprečevanju tveganega in škodljivega pitja alkohola še poseben pomen.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

O avtorju

Ministrstvo za zdravje

Ministrstvo za zdravje Ministrstvo za zdravje RS.

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se