Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  MZ: Začetek jesenskega dela preventivne akcije "0,0 šofer - Trezna odločitev"

MZ: Začetek jesenskega dela preventivne akcije "0,0 šofer - Trezna odločitev"

17. 10. 2013 | Mosa | novica

Objavljamo sporočilo Ministrstva za zdravje o začetku jesenskega dela preventivne akcije "0,0 šofer - Trezna odločitev":

V soboto, 19. oktobra 2013, se prične jesenski del preventivne akcije "0,0 šofer - Trezna odločitev", ki jo ministrstvo za zdravje koordinira v okviru Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2013 - 2022.

Gre za dvodnevno (od 19. - 20. oktobra) usklajeno akcijo ministrstva za zdravje, Javne agencije RS za varnost prometa, policije, inšpekcijskih služb, strokovnih institucij in nevladnih organizacij ter predstavlja drugi del te akcije, saj se bo akcija nadaljevala tudi v novembru in decembru. Z akcijo želimo zmanjšati škodljivo in tvegano rabo alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi v cestnem prometu.

Organizatorje javnih prireditev, lastnike gostinskih lokalov ter trgovce pozivamo, naj pri prodaji in ponudbi alkoholnih pijač dosledno spoštujejo določbe Zakona o omejevanju porabe alkohola.

Za zmanjšanje števila žrtev prometnih nesreč je nujno sodelovanje vseh udeležencev v cestnem prometu. Te zato pozivamo, naj dosledno upoštevajo cestno prometna pravila, pred in med vožnjo ne uživajo alkoholih pijač, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi ter tudi kot pešci in kolesarji ravnajo odgovorno in se v promet vključujejo s trezno glavo.

Več informacij o aktivnostih najdete v priloženem dokumentu celotne preventivne akcije od 10 strani dalje.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se