Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Najava dogodka: Mednarodni strokovni simpozij na temo spektra fetalnih alkoholnih motenj (FASD)

Najava dogodka: Mednarodni strokovni simpozij na temo spektra fetalnih alkoholnih motenj (FASD)

25. 2. 2019 | Mosa | novica

Evropsko združenje na področju FASD (EUFASD), Inštitut "Utrip", Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), s podporo Ministrstva za zdravje, soorganizirajo mednarodni  strokovni simpozij na temo spektra fetalnih alkoholnih motenj (FASD), ki bo v četrtek, 11. aprila 2019 na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Namen simpozija je opozoriti tako strokovno kot širšo javnost na pogosto prezrto problematiko pitja alkohola v času nosečnosti in morebitnih posledic za otroka. Simpozij je priložnost za pridobitev novih znanj, spoznavanje primerov dobrih praks na področju preprečevanja, prepoznavanja in obravnave posameznikov s FASD in njihovih družin.

Program dogodka je sestavljen tako, da je zanimiv tako za strokovnjake oz. strokovne delavce s področja zdravstva (zlasti ginekologe, pediatre, družinske zdravnike, psihiatre, diplomirane medicinske sestre in psihologe), socialnega dela (npr. socialne delavce v javnem in nevladnem sektorju, ki se vsakodnevno ali občasno soočajo s problematiko in posledicami zaradi pitja alkohola v družinah, vključno z različnimi vedenjskimi in drugimi motnjami pri otrocih), šolstva, pravosodja, predstavnike medijev in druge, ki jih problematika zanima. Med potrjenimi gosti in govorniki so priznani evropski strokovnjaki s področja FASD.

V postopku je pridobivanje kreditnih točk pri Zdravniški zbornici Slovenije, Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije ter pri Socialni zbornici Slovenije.

Program simpozija je dostopen tukaj

Prijave na simpozij so mogoče tukaj.  

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se